Buna dimineata. Intr-un proces de insolventa (din 2013) lichidatorul a formulat cerere de atragere a răspunderii patrimoniale a administratorului . Prin cererea respectiva acuza administratorul ca nu apredat documentele si bunurile societății dar si faptul ca ,, presupune ca administratorul a facut, in numele societății o compensare , nelegala, de sume cu o alta societate" compensarea reprezentand o suma de aproximativ. 500000 lei pe care trebuia sa-i încaseze de la cel cu care a facut compensarea. La primul termen de judecată dosarul fiind nr.1 pe lista, avocatul a întârziat si cand am intrat in sala, desi judecătorul era cu dosarul in mana, a refuzat sa-l mai judece si nici nu a vrut sa-l mai reia la sfârșitul ședinței, asa cum prevede Regulamentul de ordine interioară al instantelor. In acest fel consider ca administratorului nu a beneficiat de dreptul la apărare. S-a facut apel. Pana la primul termen al apelu-lui administratorul a demonstrat lichidatorului ca i-au fost predate toate documentele, prevăzute de lege, ca bunurile se afla la dispoziția lichidatorului si ca respectiva compensare de sume s-a facut numai contabil fara a se lua sume de bani. Lichidatorul a vândut toate bunurile la licitație. A dispus, din proprie inițiativa o expertiza privind compensațiile. In urma expertizei s-a constatat ca s-a procedat legal si ca nu mai exista nici o suma de recuperat. La primul termen de la Curtea de Apel Craiova, desi lichidatorul nu a vrut sa se prezinte, a trimis un înscris prin care recunostea ca: administratorul i- pus la dispoziție toate documentele firmei, ca s-a vândut prin licitație publica tot patrimoniul firmei si ca in urma expertizei s-a confirmat ca operatiunea de compensare a fost legală si nu s-a adus nici un prejudiciu societății. Completul de 3 judecători de la curtea de apel, desi exista o expertiza făcută chiar de reclamant, au dispus si ei o expertiza judiciara, care a avut același rezultat, a fot legală. Stupoarea noastră , dupa ce reclamantul a demontat fiecare din cele trei capete de acuzare, fost decizia curtii de apel care a respins apelul ca: INADMISIBIL. Societatea a fost lichidată si radiata, Sentință rămasă definitiva si irevocabila, a fost trimisa de lichidator la ANAF, iar administratorul, care are puțin peste 30 de ani si un copil de un an, trebuie sa achite statului UN MILION de lei, noi, deoarece s-au adăugat penalităților si dobânzi si i-se opreste din salariul lunar 30%. Va rog sa ma acuzați ca am scris atât de mult, dar am vrut ca toată lumea sa știe cum se face justiția in Romania, adică reclamantul renunța la toate capetele de acuzare dar Sentință, greșit, data rămâne valabilă. Întrebarea mea este: mai exista cumva o cale de atac, ca d.e.Cerere de îndreptare a unei hotărâri, sau Cerere de completare sau lămurire? Va rog, daca poate cineva sa-mi răspundă pe e_mai-lul afisat. Cu stima si respect! |
|