Forum avocaţi > Comercial

Reziliere contract

26-07-2019

Buna ziua tuturor,

Am un SRL cu activitate in domeniul serviciilor, mai exact intermediere in comertul cu produse diverse (CAEN 4619) si ma confrunt cu urmatoare situatie.
In data de 9 iulie 2019 am incheiat un contract cu o firma din Polonia, cu obiectivul de a le cauta clienti in Romania. Am semnat, stampilat si transmis contractul pe email, dar fara sa primesc nicio copie a sa inapoi.
Am demarat activitatea la proiect, iar in data de 16 iulie am fost informat telefonic ca reziliaza contractul. N-am avut de ales si am agreat o reziliere amiabila a contractului.
In data de 24 iulie 2019 am primit pe mail urmatorul document:

"ACORDUL PRIVIND REZILIEREA
Contractului De Prestari Servicii din 09 iulie 2019 în ...,

acord încheiat la data de 16 iulie 2019 în ... între:

...,
denumită în continuare BENEFICIARUL,
și
...,
denumită în continuare PRESTATORUL,

acord denumit în continuare „Acordul”:

§ 1
Părțile contractante convin, de comun acord, că Contractul de Prestari Servicii incheiat la data de 09 iulie 2019 în ..., se reziliază și încetează la data de 16 iulie 2019, ora 08:00.

§ 2
1) Orice schimbări și completări ale Acordului necesită forma scrisă sub rigoarea nulității.
2) Legea aplicabilă este legea poloneză, iar instanța competentă pentru soluționarea litigiilor apărute pe fondul prezentului Acord este curtea (instanța) din orașul ....
3) Prezentul Acord a fost întocmit în două exemplare identice câte unul pentru fiecare Parte.

Am urmatoarele intrebari catre dvs.:
- puteti sa-mi explicati ce inseamna formularea de la pc. 1)? "Orice schimbări și completări ale Acordului necesită forma scrisă sub rigoarea nulității."
- as dori sa inserez in acest Acord de reziliere un articol prin care contractul incheiat in data de 9 iulie devine nul , cu toate clauzele sale de confidentialitate si non-concurenta. Ma ajutati sa formulez un astfel de articol, va rog?

Va multumesc anticipat pentru sprijin si astept cu interes raspunsurile voastre.

Spor!

Mihai
Răspunde
 26-07-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Contractul a fost incheiat la momentul la care dvs. ati semnat contractul, indiferent de faptul ca ati primit un exemplar inapoi semnat de co-contractant sau nu.
Dovada o constituie si faptul ca v-au trimis un acord de reziliere pe 16 iulie,
Primul lucru pe care trebuia sa-l faceti era sa verificati contractul si sa vedeti daca documentul le permitea rezilierea unilaterala si in ce conditii.
Apoi, trebuia sa va cuantificati cheltuielile efectuate pana la acel moment in baza contractului (devreme ce dvs. ati inceput executarea)
Tot in contract trebuie sa scrie si care este legislatia aplicabila contractului.
Oricum, ca principiu general, va informez ca atunci:" Când o informaţie confidenţială este comunicată de către o parte în cursul negocierilor, cealaltă parte este ţinută să nu o divulge şi să nu o folosească în interes propriu, indiferent dacă se încheie sau nu contractul."
Deci, nu puteti include asa ceva in acordul de reziliere.
Nu stiu ce mailuri ati mai scris, cu ce ati mai fost de acord in scris. Preferabil era sa intrebati pe cineva inainte sa semnati contractul, sau macar atunci cand ati fost sunat ca vi se reziliaza contractul.
Consider ca nici acumnu este tarziu sa le scrieti sa data fiind CEREREA lor de reziliere intampestiva si unilatarala, ati prejudiciu de x lei si cereti sa vi-l plateasca. Nu semnati acordul inca. Conditionati semnarea de plata sumei.
o zi buna

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2019

Buna ziua stimate domn,

In primul rand va multumesc pentru raspuns.
Nu am pretentii financiare catre aceasta firma, nu acesta este subiectul acestei discutii. Eu doar am cautat sa ma protejez de eventuale neplaceri cauzate de clauzele de confidentialitate si non-concurenta inserate in contract, care contract s-a reziliat dupa 1 saptamana, dar clauzele sunt valabile mult mai mult timp.
Dar, inteleg din mesajul dvs. ca NU pot insera niciun fel de articol pe acest subiect si clauzele raman valide, corect?

Apoi, va rog frumos sa ma lamuriti ce inseamna acea formulare:
"Orice schimbări și completări ale Acordului necesită forma scrisă sub rigoarea nulității."

Multumesc anticipat,

Mihai
Răspunde
 26-07-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Adica, dupa semnarea acordului nu veti mai putea invoca absolut nimic in plus, daca nu va fi facut in scris si semnat si de cealalta parte.
Si, nu sunt domn, cu doamna (Marina) :)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2019

Multumesc inca odata pentru ajutor, stimata doamna Marina :)
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.