Forum avocaţi > Comercial

Probleme/amenintari cu vecinu - spatiu comercial

09-11-2019
Vizitator
Buna ziua!

Am o problema majora. In urma cu un an am primit mostenire un teren cu 4 case intr-o zona foarte buna a orasului, 1 mare in fata si 3 mici in spatele curtii.

Cea mare este inregistrata drept spatiu comercial( 3 camere la parter, iar la etajul 1/2 residential)

Problema e cu vecinul de langa mine. E ceva "barosan". Eu doresc sa dau in chirie o parte din proprietate dar nu pot pentru ca de fiecare data ii ameninta pe cei care ar vrea sa vina. Am patit recent sa ma inteleg cu cineva, sa imi dea banii+avansul pe 2 luni iar brusc sa dispara.Nu mi-a venit sa cred... vecinul asta vrea sa ma forteze sa ii vand lui terenul dar eu nu vreau.

M-am interesat si adevarul e ca acest vecin e chiar foarte bogat + are cunostinte in locuri importante...

Problema mea e ca in 6 luni nu am reusit sa imi gasesc chirias, ba chiar am fost amenintat de el ca ma da in judecata + tot felul de porcarii ( in legatura cu deschiderea unui bar).

Acuma am gasit o alta persoana dornica sa vie, chiar daca i-am explicat situatia.

Am cateva intrebari:

1)chiar asa merge treaba in tara asta? In afara de amenintari si smecherii, daca ar fi sa imi deschid un bar de exemplu in spatiul comercial, poate sa ma dea in judecata?

2)pot merge la politie, undeva etc sa le explic care e situatia? Sau pe aia nu ii intereseaza? Din cate am auzit si acolo are cunoatinte

3)din cate am inteles, trebuie sa ai acordul vecilor sa iti deschizi spatiu comercial. Este posibil sa fac asta fara acordul lui? De exemplu in casa in care am spatiu comercial la parter, pot transforma toata casa sa fie asa? Dar casiile din spate? Argumentul meu fiind urmatorul: daca vecinii (pe vremuri) au fost de acordcu spatiu comercial la parter, nu as mai avea nevoie de acordul lor sa adaug un etaj, sau chiar o alta casa ?

Dupa cate necazuri mi-a adus aceasta situatie nici nu mai stiu ce sa fac. Credeam ca suntem si noi Europeni cat de cat, dar se pare ca din unele privinte nu ne-am achimbat.

Apreciez orice sfat. Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.