|
15-01-2020 |
 | Ibn
|
| In Piatra Neamt tichetele/bonurile eliberate la automatele de parcare nu au serie si numar. Este legal? | |
|
|
|
15-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Da, pentru ca in momentul de fata sunt mai multe modalitati de plata ptr parcare (la operator, prin sms, prin automat, prin mobil, bilete razuibile etc.) In cazul automatelor, se introduc monedele corespunzătoare plății parcării, se selectează zona de parcare și timpul și se introduce numarul de inmatriculare al autovehiculului în cauză, iar în cele din urmă este generat tichetul de parcare și făcută înregistrarea în baza de date de pe serverul Serviciului Parcări Publice. Doar tichetele de parcare care se procură din rețeaua comercială sau de la persoane autorizate sunt tipărite în regim de securitate și înseriate în regim special. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-01-2020 |
 | Ibn
|
| Introduc moneda, apas butonul verde si-mi iese un petic de hartie fara serie si numar, fara nr. inmatriculare. Cum verifica ANAF? Tovarasa invatatoare ne punea sa numerotam caietele pentru evitarea fraudei scolare probabil. | |
|
|
|
15-01-2020 |
|
| Incasarile? Prin citirea memoriei aparatului care trebuie sa coincida cu sumele ridicate din aparatsi cu biletul de control din interior. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-01-2020 |
 | Ibn
|
| Spuneti-le acest lucru si celor de la ANAF Neamt care n-au stiut de asta si mi-au trimis sesizarea la ANTIFRAUDA Suceava. Vreti sa stiti si ce raspuns mi-a dat firma de parcare? | |
|
|
|
15-01-2020 |
 | Ibn
|
| Buna ziua, avand in vedere intrebarile transmise de dumneavoastra prin email in data de 05.08.2019, va comunicam urmatoarele: 1. Conform art. 2 lit. o) din OUG nr. 91/23.12.2014 se excepteaza de la obligativitatea emiterii de bonuri fiscale : "serviciile de parcari auto a caror contravaloare se incaseaza prin automate ce functioneaza pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede." 2. Aceste informatii se regasesc si pe automatul de parcare surprins in fotografii de catre dumneavoastra. Vedeti foto atasate la prezentul email. 3. Aceste automate de parcare, utilizate si de societatea noastra, prin care se incaseaza contravaloarea serviciilor de parcari auto, au memorie interna ce memoreaza fiecare incasare de la punerea in functiune si pana in prezent, iar la fiecare descarcare de moneda sau bancnota elibereaza un raport de incasare. | |
|
|
|
15-01-2020 |
|
| Un raspuns corect. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-01-2020 |
 | Ibn
|
| |
|
|
15-01-2020 |
|
| E corect, insa au citat - din exces de zel, fara a fi afectat fondul - incomplet actul normativ; s-au referit doar la ordonanta de modificare a actului de baza, care este OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 91 din 23 decembrie 2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale art. 2 lit. o) Art. 2 - Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1) încasările efectuate din următoarele activităţi: o) serviciile de parcări auto a căror contravaloare se încasează prin automate ce funcţionează pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede; | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-01-2020 |
 | Ibn
|
| Art1 din OUG 91/2014 zice ca: ''Operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Art.2 zice ca ''Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1) încasările efectuate din următoarele activități: ... o) serviciile de parcări auto a căror contravaloare se încasează prin automate ce funcționează pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede Deci asta nu inseamna ca nu trebuie bon fiscal ci ca nu se pot folosi aparatele de marcat electronice fiscale pentru ca se folosesc parcometrele. | |
|
|
|
15-01-2020 |
 | Ibn
|
| Maine doamna avocat mai pun o speta | |
|
|
|
15-01-2020 |
|
| Bonurile fiscale se emit exclusiv de aparate de marcat electronice fiscale. Restul documentelor de plata pe suport hartie sunt (unele) imprimate cu regim fiscal special.(de ex.chitantele) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-01-2020 |
 | Ibn
|
| Asa este. Multumesc. In Piatra Neamt se intampla mai multe evenimente ''cu regim special''. Maine doamna avocat va supun atentiei iar un fapt ce mi se intampla ca cetatean. De cand am divortat de armata am devenit mai atent la faptele din jurul meu spre deranjul unor institutii publice. | |
|
|
|
15-01-2020 |
|
| Scriind pe acest forum, dvs va adresati tuturor colegilor mei avocati, nu mie in mod special. Intamplarea a facut ca acum eu sa am timp sa va raspund. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-01-2020 |
 | Ibn
|
| Ce intamplare ca existati. | |
|
|
|
|