Forum avocaţi > Comercial

Contract prestari servicii Companie transport aerian

16-06-2020

Buna ziua,

Sunt Administratorul unic al unei societati comerciale mici (Srl) iar la sfasitul lunii Iulie 2019 am incheiat un Contract Corporate cu companie de transpor aerian Blue Air.

Contractul prevede achitarea in avans a unui numar de 20 calatorii pe segmente dus-intors la un pret fix si pe o ruta fixa intre Romania si Germania. Am incheiat acest contract deoarece avand multe colaborari cu firme din Germania trebuia sa calatoresc mult si am cautat o solutie de a gasit zboruri la un pret fix garantat si cu posibilitatea flexibilitatii in alegerea datei.

Valabilitatea acestui contract a fost de 1 an deci el ar fi urmat sa expire la sfarsitul lunii Iulie 2020. Deci pentru o mai buna intelegere precizez ca am achitat in avans 20 de calatorii avand dreptul de a face 20 de rezervari in perioada unui an. Dupa fiecare rezervare si zbor efectuat mi se deducea din creditul sumei achitate contravaloarea acelui bilet de calatorie

Dupa cum bine se poate intelege acest contract a fost inghetat in perioada pandemiei doarece Compania Blueair si-a suspendat toate zborurile comerciale regulate in perioada de urgenta.

Toate bune pana ieri cand am primit un email de notificare din partea companiei in care mi se spune ca Blueair nu mai are capacitatea tehnica de a isi respecta contractul si ca urmare si ca urmare mi se solicita denuntarea unilaterala a contractului. Ca alternativa mi se propune tranferarea sumei ramase corespunzatoare calatoriilor nefectuate sub forma unui voucher (portofel virtual numesc ei) pe care eu as urma sa o cheltuiesc la cumpararea de bilete insa de data asta la pretul actual al pietei de pe site-ul de rezervare si nu la pretul fix garantat prin contractul pe care l-au denuntat.

Deoarece nu sunt de acord cu propunerea lor as dori sa stiu daca am dreptul legal de a solicita rambursarea acelei sume urmand ca eu sa o pot cheltui dupa cum cred de cuvinta rezervand zboruri la orice Companie aeriana gasesc pretul mai avantajos pentru ca nu mi se pare corect ca in urma denuntarii contractului eu sa fiu obligat sa folosesc suma ramasa la un pret impus de Compania BlueAir. Mi s-ar parea de bun simt sa ti se ramburseze suma atunci cand ai achitat in avans un serviciu iar acel serviciu nu mai poate fi prestat.

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Răspunde
 17-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Bunul dvs. simt a intuit corect. Evident ca aveti dreptul sa le solicitati restul banilor, nu portofel virtual ori vouchere.
Dvs. le-ati dat bani. Daca nu mai pot presta, au obligatia sa va restituie sumele neutilizate de dvs.
Ei incearca marea cu degetul.
Deci, fiti ferm si solicitati IN SCRIS, ca raspuns la notificarea lor, restituirea restului de bani in contul dvs.

art.1276 cod civil spune ca
În contractele cu executare succesivă sau continuă, acest drept poate fi exercitat cu respectarea unui termen rezonabil de preaviz, chiar şi după începerea executării contractului, însă denunţarea nu produce efecte în privinţa prestaţiilor executate sau care se află în curs de executare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.