Buna ziua, Va inaintez urmatoarea situatie legata de un telefon cumparat de la un magazin online de la noi. Valoare telefon ~ 650 euro - 2018 Scurt istoric: * 02.10.2018 achizitionat telefon Samsung S9+ de la un magazin online: edigital.ro; * feb 2019 - dus in service Samsung romania pentru o problema la incarcare si display, rezolvate; * ian 2020 - reapare problema la display si o problema la casti dus in service Samsung romania, se rezolva si de data aceasta; * 03.sept 2020 - reapare din nou problema la display si la casti- mi se comunica ca nu au produs disponibil sa mi-l inlocuiasca si imi emit o autorizatie de inlocuire (semnata si stampilata de Samsung romania) si ma trimit catre magazinul online pentru inlocuirea produsului. * 03.sept 2020 - trimit un mail catre magazinul online cu Autorizatia de inlocuire si toate documentele telefonului pentru sa-mi comunica care este procedura de urmat sau unde in pot trimite - primesc raspuns pe 08.09.2020 ca nu il pot trimite eu direct si ca vor trimite un curier sa-l ridice....ma costa 20 lei, le zic ca sunt deacord, sa trimita curierul; *25.09.2020 - dupa alte 3 telefoane si 5 emailuiri vine curierul si ridica produsul; * 26.09.2020 - produsul ajunge in Oradea urmand sa fie livrat in Ungaria (acolo are firma sediul si departamentul service); * 13.10.2020 - produsul intra in custodia departamentului service al magazinului. Nu mi-au putut justifica de ce a durat atat de mult receptia; Si imi comunica urmatoarele care ma SOCHEAZA: perioada de service in Ungaria este de 30 zile de la receptie produs si suplimentar alte 30 zile la service producator. (poate sa stea 60 zile in service). * 16.10.2020 - produsul se expediaza din service magazin in service autorizat producator (nu mi-au comunicat numele service-ului, dar presupun Samsung Ungaria); * oct/nov.2020 - 2 - 3 telefoane "va rugam asteptati ziua de 16.11, e termenul maxim pentru service producator" * 31.10.2020 - se inchide magazinul online din romania - call center ramane; * 16.11.2020 - sun la ei pentru a afla status, (trecusera cele 30 zile in service producator), "luam legatura imediata cu ei si va raspundem azi pana la finalul programului pe email; - nu primesc mail; * nov.2020 - alte 2-3 telefoane, "aveti dreptare, au trecut 5,10... zile peste termen, sunam la ei si revenim pe email" - nu am primit nimic; * 01.12.2020 - se inchide call centerul in Romania, ramane cel din Ungaria, incerc sa sun acolo dar nu raspunde nimeni; * 02.12.2020 - trimit un email catre ei pentru a afla un status, il scriu atat in romana cat si in engleza; * 04.12.2020 - va citez mesajul lor: "Buna ziua , Produsul aflat in sevice se va expedia prin firma de courierat . Reparatia nu este acoperita de garantie si se poate realiza contra cost . Va multumim pentru intelegere . " Mentionez ca telefonul nu era spart, zgariat sau orice alta cauza din care ar putea neonora reparatia lui. Nu mi-ar fi emis Samsung Romania autorizatia de inlocuire daca nu respecta toate conditiile garantiei. Va adresez urmatoarele intrebari: 1. Este legal sa ma supun legislatiei Ungare daca produsul a fost cumparat din Romania, de pe un site Romanesc? 2. Daca vine curierul cu el ce ma sfatuiti sa fac, il accept sau il refuz, am dreptul sa solicit inlocuirea sau contravaloare lui? 3. Cui ma pot adresa in momentul de fata? Produsul deja a iesit din garantie are ~ 4 luni de cand eu nu ma pot folosi de el. Mentionez ca la tot ce am relatat am toate documentele, emailuri, procese verbale service... Telefonul a fost cumparat pe persoana juridica (daca are vreo importanta). Astept cu interes parerile Dv. Cu stima, Alexandru |
|