Forum avocaţi > Comercial

Cesiune factura in favoarea unui tert

09-01-2021

Buna ziua ,in urmatoarea situatie X srl a incheiat un contract de antrepriza cu Y pentru ai construii casa. Y a luat credit de la banca pentru a putea construii casa iar banii se vor vira prin transe .Problema este urmatoarea X srl poate cesiona factura/sconta factura sau incheia un contract de factoring cu aceeasi banca pentru a putea primii bani mai repede ?(chiar daca ar primii mai putini bani).Sau poate cesiona factura in favoarea unei firme de recuperari in schimbul unei sume de bani?
Răspunde
 10-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Eu, una, va declar sincer ca nu am inteles.

Sunteti sigur ca enuntul dvs. este corect?

Daca X isi face casa si o construieste Y, nu Y urmeaza sa fie platit de catre X, adica Y face facturi catre X? In atare conditii, nu vad de ce Y ar lua credit. Iar X vrea sa faca o cesiune de datorie, adica a facturii pe care a primit-o de la Y? Dar,iarasi, pentru mine nu are sens, de vreme ce dvs. spuneti ca X vrea sa faca un factoring ca sa-si primeasca banii mai repede.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca situatia este insa inversa, adica X este antreprenorul si Y beneficiarul casei, teoretic un factoring pentru x este posibil, daca pretul total a fost stabilit de la inceput [si graficul de plati (scadentele) de asemenea], chiar cu aceeasi banca care ii va acorda creditul lui y.
Sa cesionati factura la o firma de recuperari nu ar fi posibil decat daca Y nu ar mai plati.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2021

multumesc ! m-am incurcat eu mai sus , este cum ati spus dvs !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.