Forum avocaţi > Comercial

Contract de subantepriza probleme

13-05-2021

Buna ziua , intre mine (X srl) si Y srl s-a incheiat un contract de subantepriza prin care Y se obliga sa construiasca o casa.
In contract am specificat ca :,,In cazul in care Subantreprenorul doreste sa puna capat raporturilor contractuale sau intrerupe lucrarea pe o perioada mai mare de 3 zile va fi obligat sa achite o taxa de reziliere de 1 % din valoarea totala a contractului in termen de 2 zile''.Totodata mai scrie ca :,,Antreprenorul principal poate percepe daune-interese subantreprenorului iar subantreprenorul este obligat sa le achite in cazul in care nu respecta obligatiile contractuale''
Problema este urmatoare , subantreprenorul nu a inceput lucrarea si nu mai raspunde nici la telefon , l-am notificat pe mail sa imi spuna motivele pentru care nu a inceput lucrarea dar nu a raspuns la notificare.Totodata am vorbit cu angajatii lui si mi-au spus ca el este plecat in Bulgaria si nu le-a lasat echipament de lucru si de-asta nu pot incepe si ma roaga sa le cumpar eu (am si inregistrare audio)
Pot sa reziliez contractul plus sa emit factura fiscala cu taxa de reziliere precum sa ii mai cer si 5% daune-interese pentru porcaria care a facut-o?
Mai exista o problema , s-a incheiat si o decizie de numire a sefului de santier ,(semnata intre firma si un angajat si semnata ca am primit si eu copie) l-am notificat sa imi trimita cartea de munca a sefului de santier , dar acesta NU este angajat cu carte de munca.
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?Eu m-am gandit sa il notific pe el cum ca vreau rezilierea contractului pe motivele mai sus mentionate si sa ii trimit factura fiscala cu taxa de reziliere precum sa ii mai cer si 5% daune interese iar in cazul in care nu va raspunde favorabil sa ii trimit o somatie de plata prin posta.
Va multumesc pentru fiecare sfat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.