Forum avocaţi > Comercial

Probleme contract

26-08-2021

Buna ziua ,am m ai postat acest mesaj și la civil , asociația de proprietari a încheiat cu firma X un contract pe antrepriza pentru niște lucrari , in contract am specificat următoarele :
1) valoarea totala a lucrărilor și a materialelor este de X lei . Oferta poate suferii majorari(de maxim 10%) și se achita in termenul stabilit , in fiecare a 10 zii de lucru .
2)antreprenorul garantează serviciile prestate pentru un termen de 3ani ,in cadrul acestui termen beneficiarul poate solicita eventualele lucrari efectuate,cu condiția ca ele sa nu se datoreze culpei sale .
Garanti include reparații necesare survenite in urma deteriorării cauzate de condițiile meteorologice care au existat la momentul lucrărilor “
Am contactat firma respectiva și ne-au spus cum ca ei sunt de-acord sa remedieze lucrarea și sa cumpărăm noi(asociația de proprietari ) materiale plus au cerut și cei 5% din prețul cerut inițial .
La Garanție e nu am specificat cine cumpara materiale , am scris ca va face reparațiile .
Este corect cererea firma de constructii ?
In cazul unui proces toti vecinii trebuie sa își dea acordul pentru a da firma de constructii in judecat ?

Am uitat sa specific și faptul ca in cazul in care nu o sa cumpărăm materialele in termen de 15zile , firma de Constrcutii va cere rezilierea contractului, pe motiv ca nu respectam clauzele contractuale .

Ce sfaturi imi puteți da ,chiar mi-aș dorii o părere in plus , va mulțumesc pentru fiecare răspuns .L-am repostat și aici in cazul in care am greșit eu rubrica .
Răspunde
 26-08-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, asa se intampla cand se incheie contracte fara ajutor de specialitate.

Nu stiu ce tip de lucrari ati dat in antrepriza, insa Legea 10/1995 privind calitatea in constructii ar trebui sa se aplice.
Iar o garantie presupune - exact ceea ce spune si cuvantul - o garantie ptr. calitatea lucrarilor.
Daca mergeti la un croitor si ii cereti sa va faca un costum marimea XL si el face unul S, pe care nu puteti sa-l imbracati, ati plati pretul pentru un alt costum (manopera si materiale) doar ptr. ca acel croitor a fost aiurit? Evident, nu.

Acum nu stiu daca lucrarea a fost receptionata de asociatie. Daca a trecut timpul si nu ati facut receptia si nu ati avut obiectiuni si nu ati indicat viciile, antreprenorul - conform legii - este eliberat.

Am vazut mesajul dvs. de la inceput, insa - din pacate - nu am ce sfat punctual sa va dau. Speta trebuie evaluata cu hartiile in mana, vazut ce scrie in contract (din cate vad, nimic bun ptr beneficiar), daca si cand s-a facut receptia, ce scrie in PC de receptie. Si daca puteti demonstra acum culpa constructorului in conditiile unui contract prost intocmit. Si daca exista vreo portita.

Daca reprezentati asociatia de proprietari, aveti probleme. Daca reprezentati antreprenorul, puteti rasufla aproape usurat.

Deci, imi pare rau, aici nu am cum sa va spun mai multe. Mergeti la un avocat din localitatea dvs. si prezentati-i speta (toate documentele) sa vada cum va poate ajuta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2021

Lucrările au fost recepționate când s-au terminat . Iar de acolo începe sa curgă Garanția pe o perioda de 3 ani .Nu s au făcut mențiuni cum ca lucrarea nu este ok când s a semnat receptia la final de lucrare . S a speficat ca lucrarea este ok.
Din ce v am prezentat firma de constructii practic este ,,eliberată” sa înțeleg . Asociatia se afla încă in acel termen de 3 ani .

quote name="Av.STARJIL M." date="26-08-2021"] Din pacate, asa se intampla cand se incheie contracte fara ajutor de specialitate.

Nu stiu ce tip de lucrari ati dat in antrepriza, insa Legea 10/1995 privind calitatea in constructii ar trebui sa se aplice.
Iar o garantie presupune - exact ceea ce spune si cuvantul - o garantie ptr. calitatea lucrarilor.
Daca mergeti la un croitor si ii cereti sa va faca un costum marimea XL si el face unul S, pe care nu puteti sa-l imbracati, ati plati pretul pentru un alt costum (manopera si materiale) doar ptr. ca acel croitor a fost aiurit? Evident, nu.

Acum nu stiu daca lucrarea a fost receptionata de asociatie. Daca a trecut timpul si nu ati facut receptia si nu ati avut obiectiuni si nu ati indicat viciile, antreprenorul - conform legii - este eliberat.

Am vazut mesajul dvs. de la inceput, insa - din pacate - nu am ce sfat punctual sa va dau. Speta trebuie evaluata cu hartiile in mana, vazut ce scrie in contract (din cate vad, nimic bun ptr beneficiar), daca si cand s-a facut receptia, ce scrie in PC de receptie. Si daca puteti demonstra acum culpa constructorului in conditiile unui contract prost intocmit. Si daca exista vreo portita.

Daca reprezentati asociatia de proprietari, aveti probleme. Daca reprezentati antreprenorul, puteti rasufla aproape usurat.

Deci, imi pare rau, aici nu am cum sa va spun mai multe. Mergeti la un avocat din localitatea dvs. si prezentati-i speta (toate documentele) sa vada cum va poate ajuta. [/quote]
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.