Forum avocaţi > Comercial

Plata celor de la servicii funerare

13-11-2021
Vizitator
Bună ziua,

Mama mea a murit în urmă cu o lună în spital chipurile de covid-19 am vorbit cu o firmă de servicii funerare care să se ocupe ei de tot dar ei la pachetul spital au mai adăugat cumva o sumă pentru echipamentul de protecție ceea ce nu mi se pare corect fiindcă oricum și acum cu coronavirus și înainte tot puteai lua microbi sau diverse chestii și totuși asta trebuia sa fie inclus în prețul pachetului de la spital, eu nu cred ca este în regulă ceea ce se întâmplă?
Vreau să știu cum pot proceda fiindcă eu abia ieri am primit ajutorul de înmormântare și vreau sa le dau doar suma pachetului de la spital deși nici banii ăia nu îi merită?
Aștept mai multe păreri și cum pot proceda în temei legal ca să nu am după probleme
Mi se pare nedrept că toată lumea se folosește de suferința prin care treci și vor să îți ia și ce nu ai și profita de situația prin care treci fiindcă în situații de genul nu mai ești atât de lucid.

Mulțumesc! Multa sănătate!
Toate cele bune!
Răspunde
 13-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Extras
Ordin 487/2021 privind modificarea Ordinului ministrului sănătății nr. 436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV-2)

Atunci când decesul s-a produs ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2, angajații serviciilor funerare care preiau decedatul de la domiciliu, unitatea sanitară în care a survenit decesul sau de la instituția de medicină legală în vederea înhumării vor respecta întocmai aceleași dispoziții ca și orice alt transportator sau persoană care manipulează decedatul, adică vor respecta aceleași măsuri de prevenire a transmiterii bolilor infectocontagioase și vor fi îmbrăcați obligatoriu în echipamentele individuale de protecție descrise anterior, conform metodologiei în vigoare.

Angajații serviciilor funerare nu vor deschide capacul sicriului și nu vor efectua manopere de cosmetizare sau de îmbălsămare asupra decedatului contaminat în urma infecției cu SARS-CoV-2.

Pentru angajații serviciilor funerare sunt obligatorii, după fiecare manipulare, îndepărtarea mănușilor și spălarea mâinilor cu apă caldă și săpun, urmată de dezinfecția cu produse biocide de tip TP1 destinate dezinfecției mâinilor prin frecare.

Personalul care, potrivit atribuțiilor, manipulează decedatul, îmbrăcămintea și obiectele contaminate cu secreții ale persoanei decedate și transportă decedatul către spațiile special destinate va purta obligatoriu echipament individual de protecție, după cum urmează:
– combinezon complet de protecție din material impermeabil sau material nețesut rezistent la apă care prezintă și protecție pentru cap sau halat cu mâneci lungi impermeabile la apă și bonetă;
– protectoare faciale: măști FFP2 și protectoare oculare (vizieră sau ochelari de protecție);
– două rânduri de mănuși latex;
– cizme de cauciuc care pot fi dezinfectate.

Pentru personalul care manipulează decedatul sau îmbrăcămintea și obiectele posibil contaminate cu secreții ale decedatului este obligatorie spălarea mâinilor cu apă caldă și săpun după îndepărtarea mănușilor de protecție, după fiecare manoperă. Ulterior se va efectua dezinfecția mâinilor cu produse biocide de tip TP1 destinate dezinfecției mâinilor prin frecare.

Din pacate, firmele de pompe funebre sunt totusi firme, care presteaza un serviciu la cerere, si nu pot lucra in pierdere.
Si nu toate firmele sunt dispuse la astfel de servicii.
Pentru serviciile funerare prestate dupa preluarea din spital, personalul a trebuit sa aiba costume de protectie - pentru a respecta cerintele impuse de lege - si pe care vi le-au refacturat, se pare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.