Forum avocaţi > Comercial

SRL - cu sau fara TVA - Avantaje si dezavantaje

18-02-2022
Vizitator
Buna ziua,

Detin un SRL pe nume BLUE VIBE SRL. Pana acum nu mult timp am tinut firma activa doar pentru eventuale comisioane din colaborari iar acum doresc sa o dezvolt pe zona de servicii F.M. si amenanjari interioare.
Nu sunt platitor de TVA.
Am intampinat un caz in care un potential client mi-a transmis ca daca doresc sa colaboram, ar trebui sa fiu platitor de TVA. El fiind platitor de TVA.

Are sens sa fac aceasta schimbare ?
Ce avantaje prezinta pentru eventuali clienti ? Dar pentru mine ? De asemenea ce dezavantaje sunt ?

Multumesc,
Alexandru
Răspunde
 18-02-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Pentru dvs, pana la momentul la care nu depasiti pragul de la care sunteti obligat sa fiti platitor de TVA, faptul ca nu sunteti platitor de TVA va face viata infinit mai usoara. Nu depuneti lunar declaratia 300, 394, nu faceti plati lunare indiferent daca ati incasat banii din facturile emise sau nu; ca sa nu platiti TVA din buzunarul propriu si daca va incadrati la TVA la incasare, oricum depuneti declaratii trimestriale si trebuie sa fiti inregistrat separat; multe alte complicatii, completarea registrelor de vanzari, de cumparari, inclusiv costuri suplimentare, ca fara contabil nu va descurcati. Daca lucrati mai mult cu persoane fizice si nu aveti facturi din care sa deduceti TVA-ul, parerea mea ar fi sa ramaneti neplatitor de TVA cat timp legea va permite. Ptr ca altfel, oricum tot ce incasati ca TVA se duce la stat.

Pentru cel care nu accepta colaborarea cu dvs. decat daca sunteti platitor de TVA, eu va sugerez sa-i urati drum bun. Poate colabora cu dvs. 2, 3 luni, pierdeti clientul, dar ramaneti cu TVA-ul. Declaratiile trebuie depuse si pe 0.
Potentialul client si-ar deduce din TVA-ul colectat din facturile emise de el TVA-ul corespunzator facturii emise de dvs, si nu ar plati asa mult la stat TVA. Asta ar fi avantajul lui.

Dvs. procedati dupa cum considerati de cuviinta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.