Forum avocaţi > Comercial

Adunarea creditorilor

09-09-2022

In procedura de insolventa a unui dezvoltator imobiliar creanta mea a fost admisa sub conditie suspensiva in tabelul preliminar ar creditorilor, datorita neancheierii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica. Datorita acestei conditii nu am nici drept de vot la adunarea creditorilor. Exista posibilitatea ca in cadrul tabelului definitiv al creditorilor creanta mea sa nu se mai regaseasca?
Răspunde
 11-09-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dar creanta pretinsa de dvs.consta in avansul platit in baza antecontractului ori pretindeti predarea imobilului?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2022

Doresc predarea imobilului in care locuiesc de cel putin 3 ani.
Răspunde
 11-09-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Obligaţiile rezultând dintr-un antecontract de vânzare-cumpărare cu dată certă, anterioară deschiderii procedurii, în care promitentul-vânzător intră în procedură, vor fi executate de către administratorul judiciar/lichidator la cererea promitentului-cumpărător, dacă: a) preţul contractual a fost achitat integral sau poate fi achitat la data cererii, iar bunul se află în posesia promitentului-cumpărător; b) preţul nu este inferior valorii de piaţă a bunului; c) bunul nu are o importanţă determinantă pentru reuşita unui plan de reorganizare.

Deci, luati legatura cu lichidatorul sa finalizeze el vanzarea, ori daca exista vreo problema cu antecontractul sau nu puteti plati integral acum apartamentul, sa cereti in subsidiar sa va inscrie in tabloul creantelor cu contravaloarea avansului platit.
Oricum, va recomand sa angajati un avocat local.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2022

Problema este ca nu sunt intabulate apartamentele. Abia acum vor sa faca acest lucru. Eu am achitat contravaloarea in procent de 95% inca din anul 2018. Cum se va calcula la acest moment valoarea de piata? Se va tine cont de faptul ca am achitat la pretul cerut in 2018, chiar daca nu s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare in forma autentica din vina dezvoltatorului?
Răspunde
 11-09-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Teoretic, ar trebui sa achitati valoarea din antecontract, nefiind culp dvs.
Iar valoare de piata o stabileste un expert evaluator.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2022

Multumesc pentru ajutor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.