Forum avocaţi > Comercial

Comandă EBay Anglia

13-01-2023
Vizitator
Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt mostre iar valoarea totală este undeva la 200 de euro. Transportul s-a făcut cu firma de curierat UPS. La sosirea în țară sunt contactat de reprezentantul firmei de curierat care îmi cere anumite formalități pentru vamă. Completez documentele, solicit număr eori de la ANAF, traduc factură și le trimit unde mi se cere. În decursul zilei de astăzi primesc email de la reprezentatul UPS care îmi spune că vama refuză să îmi elibereze coletul pe persoană fizică deoarece prezintă aspect comercial. Într-un final reușesc să iau legătura cu lucrătorul de la vama respectivă care îmi spune același lucru : Nu vă putem elibera coletul decât pe persoană juridică. Menționez că m-am angajat să plătesc toate taxele către stat pentru respectivul colet. De asemenea nu dețin PFA sau SRL. Este normal să nu mi se elibereze acest colet? Deci cu toate că vreau să plătesc toate taxele către stat vama refuză să îmi elibereze coletul? Este legal ceea ce fac cei din vamă? Ce pot face mai departe ca să intru în posesia coletului? Vă mulțumesc!
Răspunde
 13-01-2023
BUCURESTI

De obicei vama apreciaza ca o livrare are caracter comercial:

1. daca sunt multe produse sau
2. daca ati avut recent si alte livrari de acest fel

Va aflati in vreunul din cazurile de mai sus?

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 13-01-2023
Vizitator
Da,sunt multe produse dar nu am mai comandat niciodată până acum. Am dat declarație pe proprie răspundere că le folosesc pentru uz personal,nu pentru comercializare. Are vama atribuția să îmi spună mie că nu mi le dă pentru că eu vreau să le vând? Pot să fiu acuzat de un lucru pe care nu l-am făcut?
Răspunde
 14-01-2023
BUCURESTI

Vama nu va "acuza" de nimic, doar aplica un protocol standard pentru un anumit tip de comenzi care prezinta risc de contrabanda / evaziune fiscala, cum ar fi comenzi cu mai multe produse de acelasi tip mergand pe ideea ca cine cumpara pentru uz personal nu cumpara mai multe bucati in general. Pot sa fie afectati si oameni care chiar au nevoie de mai multe bucati de acelasi fel - care isi fac stocuri personale dar sunt cazuri mai rare. Pe ideea asta merge vama si in alte tari.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 16-01-2023
Vizitator
Corect, daca v-ar acuza explicit de contrabanda v-ar face dosar penal si ati fi citat la politie sau procuratura. Este doar un filtru de comenzi cu potential de contrabanda care mai poate si discrimina ca orice filtru.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.