Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Comercial

Cum pot dovedi la ONRC ca nu mai exista opoziție la dizolvarea societății?

14-02-2023
Vizitator
Voi încerca să expun problema cât mai clar și concis.
Sunt pe ultima suta de metri cu procedurile de dizolvare a unei societăți comerciale, toate au mers ok pana în punctul în care a fost depus dosarul la Registrul Comerțului, pentru ultima etapa.
Dosarul a fost respins de Onrc, ocazie cu care am aflat ca aveam opoziție la dizolvare din partea Anaf. Menționez ca eu nu locuiesc în țară, toate demersurile le-am făcut cu ajutorul semnăturii electronice și prin intermediul unei firme care se ocupa cu infiintare/dizolvare societăți.
Am aflat ulterior ca într-adevăr aveam 2 plicuri în cutia postala la adresa din tara, cel mai recent datat 26 ianuarie și care conținea o citație.
Pe de alta parte, eu am achitat Op-ul cu toate taxele și impozitele restante pe 25 ianuarie, iar pe 1 februarie am primit certificatul fiscal pe 0 de la Anaf (chiar înainte de a afla de blocajul cu opoziția).
Acum încep problemele. ONRC refuza sa îmi accepte dosarul (care evident, conține și certificatul fiscal), pe motiv ca exista acea opoziție din partea Anaf și vor un document de la Anaf care sa ateste ca nu vor mai face opoziție iar Anaf susține ca în afara de certificatul fiscal nu au ce altceva sa îmi elibereze, ca acela e singura dovada ca firma nu mai are datorii și, citez "e absurd ca ONRC sa nu îl ia în considerare".
Undeva e o ruptura de comunicare sau un vid în proceduri iar eu sunt prinsa la mijloc.
Ma puteți ajuta cu un sfat? Sa mai insist la Anaf? Sa aștept data programata pt proces și formularea unei concluzii și publicarea ei pe portal, astfel încât sa am dovada ceruta de ONRC? Sa contactez un avocat?
Multumesc pentru orice eventuale răspunsuri cât și pentru răbdarea de a citi tot mesajul.
Răspunde
 15-02-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, avand in vedere faza in care ati ajuns, problema se va rezolva doar in instanta. Veti merge la dosarul care judeca opozitia ANAF, insa in prealabil va ingrijiti sa depuneti intampinare in termenul legal prin care sa solicitati respingerea actiunii, depunand toate inscrisurile care dovedesc ca opozitia nu este intemeiata. Doar cand acea sentinta va fi definitiva,ONRC va dispune inregistrarea dizolvarii/radierii. Alta solutie nu exista.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2023
Vizitator
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Aceste demersuri trebuie făcute de un avocat? Ma tem ca termenul legal pentru depunere înscrisuri e depășit de mult, întrucât nu am aflat la timp de corespondenta din cutia postala (chiar dacă pe citație scrie ca se înmânează prin confirmare de primire personal sau unui reprezentant și totuși a fost lăsată în cutia postala).
Procesul e programat la începutul lunii mai, însă nu pot ajunge în tara mai devreme de iulie-august. Judecarea în lipsa fără un reprezentant al societății în sala îmi poate fi nefavorabila? Se poate finaliza și altfel decât prin concluzia ca nu mai exista motiv de opoziție?
Multumesc.
Răspunde
 16-02-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu aveti neaparata nevoie de avocat.
Puteti gestiona dvs.procesul.
La orice instanta se poate depune cerere de accesare a dosarului electronic, furnizand o adresa valida de mail si un nr. de telefon.
Ulterior, dupa ce vedeti ce acte formeaza dosarul, scrieti mailuri catre instanta,inaintand documentele pe care doriti sa le depuneti si formulandu-va cererile si concluziile. Pana in luna mai aveti vreme.
In cazul dvs,cereti respingerea opozitiei ptr ca nu este justificata raportat la inscrisuri.
Cereti judecata in lipsa si comunicarea actelor de procedura pe mail.
Nu puteti scapa de opozitie decat prin sentinta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.