Forum avocaţi > Comercial

Oprire abuziva drepturi salariale de către patron

23-12-2014

Am lucrat ca șofer tir pe comunitate timp de o luna la sc acs transporting euro srl chisoda-timișoara.
Dnul DAIA SORIN tatăl patronului DAIA ANDREI se ocupa cu angajarea soferilor si plata acestora.Nu stiu ce funcție are in firma el si sotia,cert e ca doar ei decid ce si cum se plateste. In urma unui incident-cearta avuta cu firma de paza la intrarea intr-un port din Olanda am fost adus in tara de dnul SORIN cu mașină personala,dansul venise cu alti șoferi in Olanda pt.a ma înlocui pe mine si alti șoferi.
La angajare ne-am înțeles ca plata,salariu minim pe economie plus 1300euro fix pe luna.
Plata o face întotdeauna doar pe 20 a lunii in curs pt luna din urma. Bun am zis merg pe comunitate.
La plecare pe comunitate m-a pus sa semnez contractul de munca si trei coli albe separat,spunând ca ele ar fi eventuale cereri de plata pt.mine.NU am solicita bani in avans.Pe 26 august am fost la mașină in Olanda si pe 28 septembrie eram la garaj in Timișoara unde m-a pus sa mai semnez cred vreo 5-6coli in alb invocând ca ar fi niste formulare de plata pt fisc.A plecat acasa,eu i-am spus sa imi dea niste bani sa cumpar benzina sa pot ajunge acasa la aprox.200km dist.de Timisoara,a refuzat spunand ca "NU AM".Bun,a sosit ziua de 21octombrie si ma trezesc sunat de dnul SORIN DAIA convorbire in care îmi spune cat am de plata si SURPRIZA si ce rețineri de bani am.
A oprit aprox. 500 euro invocând chipurile "știrbirea imaginii firmei" pt.ca eu m-am certat cu oamenii aia in port, contravaloare TVA pt.ca am alîm.odată cu alt card de motorina si o sarma rupta la un gard ce împrejmuia o parcela de pășune. Astea toate s-au întâmplat in Olanda.
In temeiul carei legi din Romania are voie acest om sa îmi oprească din drepturile salariale.
Sunt convins ca acele coli semnate in alb de mine le-a folosit si cred ca sunt prinse in evid.contabila ca doc.justificative. Va rog ajutati-ma...si inca ceva important.NU ARE FACTURI,CHITANTE pt aceste rețineri însumate la aprox.500 euro. Salariul minim pe ec.nu este virat in banca nici la ora actuala,suntem in decembrie,a trecut demult luna octombrie!!!
Răspunde
 27-12-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Puteti formula plangere penala ptr.inselaciune .

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.