Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Comercial

Dezvoltatorul imobiliar este obligat sa vanda printr-o agentie imobiliara?

25-03-2015
Vizitator
Buna ziua,reprezint un dezvoltator imobiliar si am auzit niste zvonuri cum ca eu ca dezvoltator nu pot sa vand locuintele construite de mine decat printr-o agentie. Tin sa mentionez ca lucuintele au fost construite din fonduri proprii. Rog sa imi comunicati daca exista vreo lege care imi interzice sa fac vanzarea directa fara sa mai implic o agentie imobiliara. Multumesc anticipat.
Răspunde
 28-03-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu exista o astfel de lege.

Puteti sa vindeti incheind actele de vanzare-cumparare direct la notariat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-03-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Nu exista asa ceva,puteti vinde direct facand actele de vanzare-cumparare printr-un Birou Notarial.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 07-07-2016
Vizitator
Buna ziua! as dori sa stiu daca eu am cumparat un apartament de la firma constructrice, rate fixe in euro pe 8 ani, ei pot schimba deodata sa platesc rata in Ron? nu ar trebui sa modifice contractul sa am tot o rata fixa? eu lucrand in afara tarii pun banii in euro ei i convertesc si daca nu s de ajuns te penalizeaza...e normal asa ceva? va multumesc
Răspunde
 07-07-2016
Vizitator
In conformitate cu prevederile exprese ale promisiunii de vanzare-cumparare si cu dispozitiileart. 3 alin. 1 din sectiunea a II-a a Regulamentului BNR cu nr. 4/2005 privind regimul valutartoate platile pe care le datorati in baza promisiunii de vanzare-cumparare sus-mentionateurmeaza a fi efectuate exclusiv in lei,nefiind admise plati intr-o alta moneda.

Astfel, in situatia in care, contrar prevederilor promisiunii si dispozitiilor legale mentionate mai sus, veti efectua plati intr-o alta moneda decat moneda nationala a Romaniei (leu/ Ron),respectivele plati vor fi considerate nevalabile si urmeaza a va fi returnatepe cheltuiala dvs., cu consecinta ca suma datorata va fi purtatoare de penalitati pana la data efectuarii corecte a platii in moneda nationala a Romaniei, iar toate costurile aferente returnarii sumelor achitate gresit intr-o alta moneda, precum si orice alte prejudicii cauzate de nerespectarea prezentei notificari va vor fi imputate dvs. (cu posibilitatea de imputare inclusiv asupra sumelor platite de dvs. pana la momentul respectiv in baza promisiunii).

In situatia in care, contrar prevederilor promisiunii si dispozitiilor legale mentionate mai sus, veti efectua plati intr-o alta moneda decat moneda nationala a Romaniei (leu/ Ron)directionate in contul de lei,respectivele plati vor fi convertite in lei la cursul banciiincasatoare, cu consecinta ca eventualele diferente nefavorabile de curs valutar vor fi suportate de dvs., iar noi vom considera ca fiind platita doar suma in lei rezultata in urma conversiei.
deci ei spun ca in contrac am semnat asa ceva dar cine m-a lasat sa citesc? ca ei avand notarul lor se face totul rapid... Eu de 4 ani platesc rata fixa in euro . Ce trebue sa fac? multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.