Forum avocaţi > Comercial

FACTURI NEONORATE

20-07-2015

BUNA....Am desfasurat activitatii de prestari servici constructii catre un ONG care se ocupa cu protectia animalelor in romania insa are sediul in germania.Am emis facturi pe munca prestata insa nu am incasat bani.Facturile sunt semnate insa nu am contract.Cum ar trebui sa procedez si care sunt sansele sa recuperez bani.Multumesc.
Răspunde
 21-07-2015

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
daca debitorii dumneavoastra au sediul in Germania, va trebui sa ii dati in judecata folosind procedura somatiei europene
daca debitorul este solvabil, va veti recupera banii

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2015
Bucuresti
0744301281
office@iuliablaja.ro
www.iuliablaja.ro
Buna ziua!
Recomandarea mea este ca înainte de a lua în considerare oportunitatea inițierii unei astfel de proceduri (somatia europeana de plata) să încercați soluționarea pe cale amiabilă a problemei atât direct cu ONG-ul respectiv, cât și prin intermediul Centrului European al Consumatorilor din Romania (Str. Maior Aviator Ștefan Sănătescu nr. 44, et. 1, ap. 2, Sector 1, București)

Acest etapă preliminară are cel puțin trei avantaje:

1) există posibilitatea obținerii unei soluții favorabile (aproximativ 50% din cazurile transmise către CEAR obțin o astfel de soluție)
2) vă dă posibilitatea de a afla care este poziția comerciantului în privința cererii dumneavoastră și argumentele sale juridice
3) obțineți gratuit consiliere juridică în privința litigiului: lege aplicabilă, instanță competentă, cum să vă motivați cererea și ce documente să atașați etc.
Succes!
Răspunde
 12-11-2015

Buna ziua,
Reprezint o societate de constructii si am o factura neincasata de aproximativ 2 ani de la o prestare de servicii in suma de 51000 lei. Am trimis somatie prin scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire, debitorului dar nu a primit-o, plicul intorcandu-se cu mentiunea :,, societate desfiintata, patroni plecati din localitate, nu se cunoaste noua adresa''. Societatea respectiva nu se afla in faliment (inca). Conform Codului de Procedura Civila trebuie sa introduc cererea privind ordonanta de plata la instanta competenta pentru judecarea fondului cauzei in prima instanta.
Rugamintea este sa-mi spuneti care e prima instanta in cazul meu: Tribunalul sau Judecatoria.
Debitul este de 51.000 lei fara penalitati. Conform penalitatilor suma totala (debit + penalitati) s-ar ridica la 110.000 lei. Contractul este incheiat intre doua societati comerciale. Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Multumesc.
Răspunde
 12-11-2015
Bucuresti
0744301281
office@iuliablaja.ro
www.iuliablaja.ro
Va sfatuiesc sa obtineti mai intai informatii de la registrul comertului despre starea actuala a firmei si apoi sa actionati. Ordonanata de plata se depune la judecatoria de la sediul debitorului.
Răspunde
 13-11-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Primul pas este sa va interesati la Registrul Comertului care este sediul actual al societatii si care este starea ei (insolventa sau activa). Abia dupa ce ii veti afla sediul, se va pune problema retrimiterii somatiei de plata si deschiderii procedurii ordonantei de plata.

Atentie, deitul se vaprescrie in 3 ani de la data la care factura a devenit scadenta, dupa 3 ani nu il veti mai putea aactiona in judecata.

In cazul in care avti nevoie de asistenta juridica in vederea recuperarii debitului restant, inclusiv reprezentare in fata Registrului Comertului, ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.