Forum avocaţi > Comercial

Comisioane abuzive

19-08-2015
Vizitator
am un credit luat de la banca Raiffaisen si platesc comisioane cea ce eu cred ca sunt abuzive taxe fara rost cine ma poate ajuta,ca nu mai pot plati rata am ramas si restant as dori un indemn de la cineva de specialitate banca zice ca nu se poate rezolva nimicastept un raspuns.va multumesc
Răspunde
 20-08-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Ce comisioane platiti?

Există taxe și comisioane care nu sunt incluse în calculul DAE pentru că nu sunt percepute decât în situații particulare.
Comisionul de analiză a dosarului de credit care conform legislației în vigoare se percepe în sumă fixa, și nu procent din suma acordată a creditului.
Odată obținut împrumutul, unele bănci percep lunar sau anual un comision de administrare credit. El poate fi:
- un procent aplicat la soldul creditului aferent fiecărei luni (în acest caz suma lunară de plată aferentă comisionului de administrare scade de la lună la lună)
- un procent aplicat la valoarea acordată a creditului (suma lunară de plată aferentă comisionului rămâne nemodificată pe toată perioada de acordare a creditului)
- o sumă fixă stabilită în contractul de credit (suma lunara de plată aferentă comisionului rămâne nemodificată pe toată perioada de acordare a creditului, indiferent de soldul/valoarea creditului).
Unele bănci pot percepe un comision de administrare aferent contului curent. Conform legislației în vigoare, nu se pot percepe în același timp comisionul de administrare credit și comisionul de administrare cont curent. În cazul în care o bancă vă prezintă în contract ambele comisioane (în contractul de credit - comisionul de administrare credit iar în contractul de cont curent – comisionul de administrare cont curent), trebuie să solicitați băncii să se alinieze la această prevedere legislativă: doar unul din ele poate fi aplicabil.
În contractele de credit puteți găsi menționat și un comision de rambursare anticipată credit. Trebuie să știți că acest comision se precepe doar în cazul dobânzii fixe, nu și în cazul dobânzii variabile.
De asemenea, nicio instituție financiară nu poate percepe un comision în cazul în care solicitați modificarea datei de scadență lunară sau schimbarea garanțiilor aferente creditulu

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-08-2015
Vizitator
Pai da acest comision este lunar, si inclus in rata . Pe contract scrie rata,dobanda,alte plati,rata totala. Se poate face ceva ca sa nu il mai platesc? Si daca da pot sa recuperez ce am platit?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.