Forum avocaţi > Comercial

Factura retroactiva 3 ani si 4 luni

15-10-2015
Vizitator
Buna seara ! Am o nelamurire.
In iunie 2012 am incheiat un contract de subinchiriere a unui spatiu de 3mp intr-un supermarket din Bucuresti(un birou). La momentul incheierii contractului s-a precizat ca plata contravalorii curentului consumat de noi, se va plati separat. Negociind suma chiriei foarte convenabil pentru noi, am semnat acest contract, si am considerat ca e ok. Din momentul acela si pana in ziua de azi nu mi-au emis nici macar o factura de curent, pt ca nici macar nu mi s-a propus sa montez un contoar separat, sau sa imi calculeze cumva consumul de kw al aparatelor pe care le folosim ( un laptop si o imprimanta ).
Dupa 3 ani si 4 luni , s-a schimbat in departamentul lor persoana care se ocupa de contractele de subinchiriere si m-a anuntat ca va trebui sa platesc o factura retroactiva de curent. Mi-au explicat apoi , dupa ce mi-au cerut consumul aparatelor , (stikerul amperajului laptop-upui si al imprimantelor) ca au facut ei un calcul si consumul meu este undeva la 80 kw pe luna, ceea ce mi se pare exagerat.
Intrebarea mea este : este posibil sa emita o factura pt un consum pe care nu au cum sa mi-l detalieze intr-o factura, pt ca nu exista un contoar separat?
Este posibil sa imi emita o factura pentru ceva de acum 3 ani si 4 luni?

Multumesc.
Răspunde
 16-10-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Orice este posibil! Ramane de vazut daca este si legal.

Ei pot sa va emita acea factura, dar teoretic ce depaseste teremenul de 3 ani este prescris.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna seara,

Termenul de prescriptie al sumelor de bani este de 3 ani de la data la care suma a devenit exigibila. Dupa aceasta data, creditorul nu mai are dreptul sa solicite plata sumei datorate, debitorul -daca vrea - putand plati de buna-voie.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.