Forum avocaţi > Comercial

Amenda Anaf

13-11-2015
Vizitator
Buna ziua.Am un magazin care a fost controlat pe 11.07.2014 de catre o echipa anaf antifrauda :in urma controlului efectuat la punctul de lucru am fost amendat cu 10000 lei pentru un plus de 66 de lei in casa de marcat si sanctiuni complementare am primit art 11 alin.3 din oug 28/1999 adica confiscarea sumei de 66lei si am mai primit o sanctiune complementara si anume conform art 14 ,alin 2 din oug 28/1999 suspendarea activitatii punctului de lucru pentru 3 luni.
Am deschis proces si in data de 12.03. 2015 instanta a admis plangerea formulata de mine si a schimbat amenda in avertisment mentinand restul dispozitiilor.
Am facut apel pentru a scapa de sanctiunile complementare si in data de 11.11.2015 instanta a respins apelul ca nefondat si a mentinut sentinta data in 12.03.2015 adica am ramas cu sanctiunile complementare.
Intrebare:Cum se pune in aplicare un articol de lege ce a fost abrogat si ma refer anume la art 11,alin 3 din oug 28/1999 si daca se face de cand incepe suspendare activitatii punctului de lucru si cine o face sau cum se face aceasta suspendare.
Răspunde
 20-11-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
La data controlului alin. 3 al art 11 era in vigoare. Suspendarea opereaza de la data ramanerii definitive a sentintei de apel. Pur si simplu 3 luni nu desfasurati activitate.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2015

Va multumesc pentru raspuns dar as vrea sa stiu ce cai de atac mai pentru ca intre timp asa cum am spus articolele de lege pe care am fost sanctionat au fost abrogate si avem acum o lege mai favorabila.?
Ce risc daca nu pun in aplicare sanctiunea stipulata in procesul verbal din 2014 adica suspendarea activitatiii punctului de lucru pe o perioada de 3 luni coform art 14 alin 3 din oug 28/1999 care s a abrogat.?
Răspunde
 23-11-2015

Iulian Ursache a scris pe 13-11-2015:
Buna ziua.Am un magazin care a fost controlat pe 11.07.2014 de catre o echipa anaf antifrauda :in urma controlului efectuat la punctul de lucru am fost amendat cu 10000 lei pentru un plus de 66 de lei in casa de marcat si sanctiuni complementare am primit art 11 alin.3 din oug 28/1999 adica confiscarea sumei de 66lei si am mai primit o sanctiune complementara si anume conform art 14 ,alin 2 din oug 28/1999 suspendarea activitatii punctului de lucru pentru 3 luni.
Am deschis proces si in data de 12.03. 2015 instanta a admis plangerea formulata de mine si a schimbat amenda in avertisment mentinand restul dispozitiilor.
Am facut apel pentru a scapa de sanctiunile complementare si in data de 11.11.2015 instanta a respins apelul ca nefondat si a mentinut sentinta data in 12.03.2015 adica am ramas cu sanctiunile complementare.
Intrebare:Cum se pune in aplicare un articol de lege ce a fost abrogat si ma refer anume la art 14,alin 3 din oug 28/1999 si daca se face de cand incepe suspendare activitatii punctului de lucru si cine o face sau cum se face aceasta suspendare.
Răspunde
 16-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
O lege sau hotarare de guvern care abroga unul sau mai multe articole/ alineate, se aplica pentru viitor, nu pentru trecut.O infractiune/contraventie constatata, cat timp acel alineat era in vigoare, se sanctioneaza, iar sanctiunea aplicata este valabila, chiar daca ulterior alineatul a fost abrogat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.