Forum avocaţi > Comercial

Este legal sa iei preturi de pe siteuri?

24-11-2015
Vizitator
Buna,

Am o idee de un proiect care as dori sa il fac dar nu stiu cat de legal ar fi.
M-ar interesa sa stiu cat este de legal sa iau de pe site-uri (magazine online) numele produsului si pretul, scopul va fi sa fac un istoric a preturilor la fiecare magazin online. plus ca o sa fie un link direct la produsul de pe site-ul original,
avand in vedere ca preturile sunt publice si numele produsului la fel, nu vad sa contina nimic copyright.

ar fi ok sa fac asa ceva? sau o sa am probleme?

Multumesc.
Răspunde
 02-12-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ,

Cel mai indicat este sa discuti cu reprezentantii magazinelor respctive si sa oti un acord expres din partea lor. Din cate imi spui tu respectiva aplicatie pe care vrei sa o pui in aplicare este in interesul ambelor parti.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 02-12-2015
Vizitator
O problema care ar putea aparea este folosirea numelui marcii lor. Adica, v-ar putea cere sa nu mai folositi numele marcii lor daca sunt deranjati in vreun fel de ceea ce faceti. Referitor la chestiunea ca ar fi folositor siteul respectiv si pentru comercianti eu zic ca e doar partial adevarat, pentru ca ii va avantaja doar pe cei cu preturile cele mai mici (minoritatea? :) . Deci categoric nu va fi considerat la fel de folositor pentru cei care pun adaosuri mai mari si poate chiar vor fi deranjati incercand sa se faca disparuti de pe site-ul respectiv cu tot felul de somatii etc. Una dintre ele ar putea fi cum spuneam folosirea numelui marcii. Pretul nu poate fi considerat copyright. Daca preluati si descrierile produselor, atunci ar putea fi vorba de copyright.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.