Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Comercial

Care sunt consecintele semnari unui contract comercial in baza unei PROCURI GENERALA DE REPREZENTARE

07-12-2015
Vizitator
Buna ziua si va multumesc anticipat pentru un raspuns care m-ar putea salva, pentru a nu ma baga intr-o situatie problematica sau mi-ar sterge orice urma de dubiu si asi intreprinde actiunea respectiva.
Eu lucrez ca intermediar de marfuri, iar de curand mi s-a cerut de catre o persoana sa particip la o intrunire de negociere in vederea incheieri unui contract comercial de cumparare intracomunitara intre Bulgaria si Romania. Dupa ce am acceptat sa fiu prezenta la acea negociere, mi s-a spus ca mi se va face o PROCURA GENERALA DE REPREZENTARE din partea firmei cumparatoare, si ca eu voi semna contractul, iar pt ca primele operatiuni vor fi cu plata in chas, eu voi primi bani de la client si voi plati la furnizor.
Dupa doar o zi a aparut ideea ca primul cumparator de la fabrica bulgaresca sa fie o societate intracomunitara, din Italia, din afara Romaniei, iar eu sa fiu reprezentantul acelei societati.

Eu nu am vazut acest contract pe care se presupune ca il voi semna, insa am inteles ca prin cadrul lui se va cumpara marfa in valoare de 250.000 Euro, cu plata la 90 de zile ...........ce raspundere am eu daca firma romaneasca dupa aceste 90 de zile nu plateste societati italiene, iar aceasta nu are cum sa plateasca furnizorului bulgar?????

Care sunt consecintele si raspunderea mea care se presupune ca voi semnata cele doua contracte de vanzare-cumparare intre societatea bulgara- societatea italiana si intre societatea italiana - societatea romaneasca, facute pe baza de PROCURA GENERALA DE REPREZENTARE, intrucat eu nu sunt angajatul nici uneia dintre societati????

Va multumesc foarte mult si astept raspunsuri daca este posibil!!!!
Răspunde
 07-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Solicitati sa vedeti contractele inainte de a le semna si mergeti cu un avocat sa le cititi.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Este indicat ca respectivele inscrisuri, inclusiv procura , sa fie analizate de un avocat, numai in urma acestui proces vi se poate emite un raspuns pertinent. Ca regula mandatarul nu raspunde pentru modul in care isi indeplinesc obligatiile celelalte parti, insa aceasta este o regula de la care se poate deroga.
In cazul in care doriti o consultatie juridica, ne puteti contacta la datele de mai jos in vederea stabilirii unei intalniri.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.