Forum avocaţi > Comercial

Evaziune fiscala.

15-12-2015
Vizitator
am o intrebare mai ciudata...am cumparat ceva materiale legal pe care vreau sa le vand,dar nu ma intereseaza profitul. nu an firma nici acte.sa zicem ca ajung ls un volum mare,zeci de mii de euro pe luna,pot avea probleme cu legea daca mie numi ramane nimic ?sa zicem 80% dau pe ele +20% transportul si stoçarea
Răspunde
 15-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu puteti desfasura nicio activitate fara a fi inregistrat la Registrul comertului, fara a achita impozite si taxe la stat, indiferent de ce anume doriti sau nu, sa obtineti din activitatea de comert.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-12-2015

Nimeni nu vinde fără sa facă profit decât dacă are marfa cumpărată și vrea sa scape de ea.
La cantități mari se prezuma ca desfășurați activitate comerciala.
Ca faceți sau nu profit se va analiza de organele de urmărire penala.
Pentru a exista evaziune fiscala trebuie sa realizați un venit impozabil și sa nu achitați la stat ce i se cuvine.
Răspunde
 28-01-2016
Vizitator
buna damna avocata as avea si eu o antrebare?am o amenda de 2000 lei pentru taere lemnului inlegal ce sa antampla daca nu o platesc?
Răspunde
 31-01-2016

Buna seara. Am un bunic in virsta de 90 ani, care a incheiat un contract de inchiriere ( teren agricol) la o societate comerciala. Acest contract de inchiriere se mai inregistreaza la fisc? Daca da, care sunt modalitatile. Totodata va m-ai solicit sa imi spuneti daca eu, nepot, pe baza unei anexe la prezentul contract semnat de catre bunicul, pot ridicat contractul de inchiriere de la firma respectiva, avind in vedere distanta mare de la tara la oras, iar bunicul in virsta, nu poate ajunge.
Daca nu se inregistreaza, s-au se depune dupa un an, acest contract de inchiriere la fisc ce se poate intimpla cu bunicul? Va multumesc.
Răspunde
 01-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
:( Cu bunicul nu se intampla nimic doar cu impozitele dansului. Deci, mai intai daca contr de inchiriere este aducator de profit? Adica, bunicul a incasat bani? Sau dvs? De asemenea intrebati societatea daca s-a scazut cu banii de chirie la fisc. Adica a pus aceasta cheltuiala in contabilitate? Daca DA, atunci trebuia contractul sa fie inregistrat la fisc in 15 zile de la data incheierii lui. Daca va duceti acum cu contractual de anul trecut atunci bunicul va plati o amenda (comunicata de inspectorul de la fisc) si va trebui sa depuna pana pe 25 Mai formularul DECLARATIA 200 pentru venituri din inchirieri imobile apoi sa plateasca impozitul conform Deciziei communicate de fisc. Contractul in puteti ridica si dvs de la firma dar, nu va sfatuiesc sa semnati in locul bunicului! Sa nu fi-ti tarati in vre-un process pentru "o spuma de bani". Succes!

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.