Forum avocaţi > Comercial

Pfa sau persoana fizica

20-01-2016
Vizitator
Buna ziua!

Am 2 carti scrise pe care urmeaza sa le vand pe internet. Cartile sunt in limba romana si sunt in format electronic (pdf). Banii o sa ii incasez prin intermediul unui procesator de plati (gen paypal, skrill sau mobilpay), iar de acolo ii retrag in contul meu bancar.

Intrebarea mea este, pentru o astfel de activitate sunt obligat sa am un pfa sau pot merge pe varianta persoana fizica, sa completez declaratia200 si sa platesc impozitul pe profit (16%) la anaf.

Multumesc!
Costi
Răspunde
 20-01-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

În legătură cu înregistrarea fiscală a persoanelor care obţin venituri din drepturi de autor, persoanele respective au obligaţia depunerii declaraţiei de înregistrare fiscală (Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române – Formularul 020), în termen de 30 de zile de la data începerii activităţii/data obținerii primului venit – după caz, la organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul fiscal. Codul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal în acest caz este codul numeric personal.

Este indicat ca in cazul in care obtineti venituri din drepturi de autor in mod recurent/repetat sa aveti incheiata o conventie de colaborare cu persoana care va plateste veniturile sau sa va desfasurati activitatea intr-una din formele reglementate de lege (PFA, SRL)

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.