Forum avocaţi > Comercial

Insolventa

11-03-2016
Vizitator
Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie:

In anul 2010-2011 in urma unei licitatii cu primaria,s-a luat in concesiune un teren unde trebuia construit un magazin.Tariful pe MP fiind foarte mare s-a renuntat la constructie dar si la plata concesiunii.Intre timp firma nu mai are nicio activitate fiscala,este trasa pe dreapta cum se zice.Primaria a dat in judecata firma dupa multe procese au castigat procesul.Ni-se cere un plan de reorganizare a firmei,mentionez ca a fost ceruta insolventa de catre primari si au reusit.Acum trebuie sa platim o suna colosala pt aceasta concesiune.Daca firma nu are activitate de aprox 4 ani ce este de facut in acest caz?Se cere falimentul firmei?Administratorul poate fi tras la raspundere?Sechestru pe buni sau alte cele?
Va multumesc frumos.
Răspunde
 11-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
In procedura insolventei bunurile societatii sunt scoase la licitatie de catre lichidatoul judiciar si se acopera creanta pana la concurenta sumei obtinute. In cazul in care se cere raspunderea administratorilor sau a altor personae responsabile contactati un avocat sa va apere interesele personale. Deasemenea daca si dvs ati pus bani in firma pentru desfasurarea activitatii va puteti inscribe si dvs la tabelul creditorilor, chiar daca institutiile statului au prioritate. O sa va fie benefic mai tarziu.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Da, se va deschide procedura insolventei iar ulterior falimentul . Administratorul judiciar numit de judecator va incerca acoperirea pasivului prin vinderea la licitatie a bunurilor societatii (daca sunt) .Totodata va intocmi si un raport asupra cauzelor intrarii firmei in incapacitate de plata. Daca va considera ca si administratorul se face vinovat , il va chema in judecata pentru atragerea raspunderii. Asa cum vi s-a indicat mai sus, este necesar in acel moment sa apelati la un avocat pentru a nu raspunde cu averea personala .

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 21-03-2016
Vizitator
Va multumesc pentru raspunsuri.

Cum am mentionat firma nu mai are niciun bun pe numele ei.Nimic.Nu s-a mai putut platit suma fabuloasa ceruta de primarie si atunci s-a inchis firma.Vroiam sa intreb daca fostul proprietar poate fi tras la raspundere (am inteles ca da) si daca el poate fi executat,poate face inchisoare daca primaria nu isi poate recupera bani?

Mersi
Răspunde
 21-03-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Administratorul poate fi tras la raspundere in baza unei cereri depusa in instanta de firma de insolventa . Daca va primi o asemenea cerere (de atragere a raspunderii personale) sau orice alta sesizare , administratorul sa se adreseza unui avocat pentru ai putea face apararea in dosar.

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 21-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Daca vi se intenteaza proces pentru atragerea raspunderii asta se cere pentru a raspunde administratorul sau actionarii cu averea personala. Indicat este sa va adresati unui avocat sa va faca aparara corespunzatoare. Nu intotdeuna instantele admit sau resping o asemenea cerere. Daca aveti aparare eficienta aveti sorti de izbanda in sensul in care administratorul sau actionarii sa nu raspunda cu avera proprie. Acest dosar este civil si nu are nimic de a face cu penalul. In procedura insolventei nu se raspunde penal.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-03-2016
Vizitator
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.