Eu am achizitionat un autoturism in sistem leasing , doar ca acel contract era de inchiriere o forma de leasing operational-asa se numeste), cu posibilitatea de achizitie a autoturismului la sfarsitul contractului,Finantatorul mi-a redactat un model de contract de inchiriere in sensul acesta , contract care a fost semnat si stampilat de catre el doar ca mi-i s-a precizat , ca la sfarsitul acestuia eu trebuie sa restitui autoturismul, eu precizand inca de la inceput intentia mea de achizitie.In sensul acesta mi-i s-a realizat un antecontract , incheiat intre mine si o doua persoana juridica , antecontract semnat si stampilat de catre aceasta a doua firma , in care mi-i se preciza ca si prima optiune, achizitia autoturismului la o valoare precizata in antecontractVALOARE REZIDUALA-aproximativ 6000 euro -stabilita de catre ei in cifre).Dilema mea cea mare era sa nu-mi modifice valoarea de achizitie valoare reziduala),cea stipulata in antecontract,la finalul ratelor , tinand cont de faptul ca acel contract de leasing sau inchiriere cum veti sa-l numiti a fost semnat stampilat de catre cineva , si antecontractul semnat stampilat de catre altcineva.2 stanpile , 2 semnaturi si 2 firme diferite-una realizandu-mi contractul , iar celalta antecontractul- in ideea de a-mi fi vanuta la un pret de piata temerea numarul 2 fiind aceea de a nu-mi recunoscuta posibilitatea de achizitie a autototurismului.Precizez faptul ca eu nu am subinchiriat autoturismul unei alte persoane sau firme- asa cum probabil s-a inteles.Adaug faptul ca atat contractul in sine de leasing , cat si antecontractul discuta despre acelasi obiect al contractului, acelasi autoturism in speta ,identificat prin tip , model , culoare , serie sasiu .Precizez faptul ca in momentul in care am pus intrebarea firmei de leasing de ce antecontractul si contractul au venit dupa persoane juridice diferite ,mi-i s-a raspuns ca la acel moment -in urma cu aproximativ 2 ani- legislatia nu permitea a se trece intr-un contract de acest gen , posibilitatea de achizitie la sfarsit. |
|