Forum avocaţi > Comercial

CONTRACT DE LEASING OPERATIOANAL

24-09-2013
Vizitator
Eu am achizitionat un autoturism in sistem leasing , doar ca acel contract era de inchiriere o forma de leasing operational-asa se numeste), cu posibilitatea de achizitie a autoturismului la sfarsitul contractului,Finantatorul mi-a redactat un model de contract de inchiriere in sensul acesta , contract care a fost semnat si stampilat de catre el doar ca mi-i s-a precizat , ca la sfarsitul acestuia eu trebuie sa restitui autoturismul, eu precizand inca de la inceput intentia mea de achizitie.In sensul acesta mi-i s-a realizat un antecontract , incheiat intre mine si o doua persoana juridica , antecontract semnat si stampilat de catre aceasta a doua firma , in care mi-i se preciza ca si prima optiune, achizitia autoturismului la o valoare precizata in antecontractVALOARE REZIDUALA-aproximativ 6000 euro -stabilita de catre ei in cifre).Dilema mea cea mare era sa nu-mi modifice valoarea de achizitie valoare reziduala),cea stipulata in antecontract,la finalul ratelor , tinand cont de faptul ca acel contract de leasing sau inchiriere cum veti sa-l numiti a fost semnat stampilat de catre cineva , si antecontractul semnat stampilat de catre altcineva.2 stanpile , 2 semnaturi si 2 firme diferite-una realizandu-mi contractul , iar celalta antecontractul- in ideea de a-mi fi vanuta la un pret de piata temerea numarul 2 fiind aceea de a nu-mi recunoscuta posibilitatea de achizitie a autototurismului.Precizez faptul ca eu nu am subinchiriat autoturismul unei alte persoane sau firme- asa cum probabil s-a inteles.Adaug faptul ca atat contractul in sine de leasing , cat si antecontractul discuta despre acelasi obiect al contractului, acelasi autoturism in speta ,identificat prin tip , model , culoare , serie sasiu .Precizez faptul ca in momentul in care am pus intrebarea firmei de leasing de ce antecontractul si contractul au venit dupa persoane juridice diferite ,mi-i s-a raspuns ca la acel moment -in urma cu aproximativ 2 ani- legislatia nu permitea a se trece intr-un contract de acest gen , posibilitatea de achizitie la sfarsit.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.