Forum avocaţi > Comercial

Probleme recuperare bani de la prieteni

11-05-2016
Vizitator
Buna ziua. Am si eu o problema cu un prieten. In 2011 dupa nunta m am asociat cu un prieten cu care ieseam aproape zilnic. Avea o covrigarie . El aparea in acte dar cumnatul lui a investit toti banii. Nu le a mers afacerea pentru ca nu au ales un loc cu trafic intens. Cumnatul a vrut sa vanda afacerea sa mai recupereze din bani. Eu dupa nunta am hotarat cu prietenul asta al meu sa preiau eu sculele de la cumnatul lui sa ne facem asociati 50% 50 %. Eu cu investitia si el cu munca si actele pana imi recuperez banii. Au trecut 2 ani si nu imi recuperasem banii. Prietenul asta al meu dupa 5-6 luni dupa ce am inceput treaba a venit cu pretentia sa ia salariu eu nu ca cica nu faceam nimic. I am dat banutii pe fiecare luna. pe 30 01 2013 am vrutsi eu sa vand afacerea sa imi mai recuperez din banuti. Gasisem si un client sa o dam cu 9000 euro dar prietenul meu a zis ca ar vrea el sa ramana si imi da el 8000 euro. 5000 in o luna doua si restul pana in iunie 2013 . Mi a dat 5000 si cei 3000 nu i am mai vazut. Mereu imi zice ca o sa mii dea. Conditia a fost sa imi dea banii pana in vara sau vindem din utilaje sa imi recuperez banii. In vara nu a mai vrut sa ma lase sa vindem utilaje si spre surprinderea mea in octombrie cand m am dus la covrigarie m a dat afara si a chemat firma de paza . El a facut alta firma cu utilajele care erau pe firma noastra. Este legal asa ceva? Ce as putea face sa imi mai recuperez din bani sau macar sa il fac pe el sa plateasca. Mentionez ca el in acte a fost trecut administrator cu functii depline. Eu l am despagubit pe cumnatul lui dar nu am facut nici un act
Răspunde
 12-05-2016
Vizitator
Nu poate sa ma lamureasca si pe mine cineva? Il pot da in judecata pentru ceva? Stiu ca probabil costa procesul mai mult decat am de castigat dar daca am castig de cauza banii nu mai conteaza
Răspunde
 13-05-2016
Vizitator
Daca nu exista acte si presupunand ca singura dvs. proba ar fi martorii, nu prea aveti ce sa faceti in instanta pentru ca art. 309 NCPC prevede ca niciun act juridic nu poate fi dovedit cu martori, dacă valoarea obiectului sau este mai mare de 250 lei. Eventual, ati avea sanse daca aveti inregistrari sau o alta proba materiala (inclusiv scrisa) in care prietenul sa-si recunoasca datoria. Sau daca chiar si-ar recunoaste datoria la interogatoriu in instanta (putin probabil?).
Trebuie sa faceti un contract (de imprumut etc.)
Răspunde
 13-05-2016
Vizitator
Totusi, tot art. 309 NCPC prevede ca se poate face dovada cu martori, contra unui profesionist, a oricărui act juridic, indiferent de valoarea lui, dacă a fost făcut de acesta în exerciţiul activităţii sale profesionale, în afară de cazul în care legea specială cere probă scrisă. Deci, poate ati avea o sansa interpretand acest articol.
Răspunde
 14-05-2016
Vizitator
Multumesc frumos pentru raspuns. Daca il inregistrez cand recunoaste datoria am mai multe sanse?
Răspunde
 14-05-2016
Vizitator
Costel Turtoi a scris pe 14-05-2016:
Multumesc frumos pentru raspuns. Daca il inregistrez cand recunoaste datoria am mai multe sanse?

Evident, inregistrarea poate sa fie decisiva la castigarea procesului.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.