Forum avocaţi > Comercial

Amenintare dare in judecata firma si angajatul firmei pentru inselaciune

17-05-2016
Vizitator
Buna ziua,

Va rog sa imi dati un sfat sau o parere in urmatoare problema pe care o intampin. Lucrez la o firma ce comercializeaza materiale de constructii. La sfarsitul anului 2014 am intocmit un contract de vanzare-cumparare intre noi, vanzator si cumparator (beneficiar) din alta localitate. Discutiile privind negocierea, cerererile, ofertele comerciale s-au transmis pe mail si telefonic. Dat fiind faptul ca a trecut atata timp, nu mai avem mail-urile, corespondenta purtata, toate ofertele transmise si alte documente. Firma cu care suntem in conflict ne acuza telefonic ca i-am inselat vanzandu-le alt produs decat cel solicitat. Din punct de vedere comercial, totul este in regula, marfa ce s-a livrat, ce este specificata in contract a fost transportata si livrata in termenul stabilit la adresa din contract. Dumnealor ne-au solicitat oferte pentru mai multe produse, cu doua tipuri de izolatie. Noi le-am ofertat, insa ofertele nu le avem pastrate in arhiva sau contabilitate. Acum ei spun ca, le-am ascuns faptul ca produsul comercializat de noi nu avea specificatia solicitata de ei si abia acum dupa 1 an si jumatate au descoperit si au mari probleme. In contract nu este trecut specificatia de pe oferta, nici faptul ca produsul contractat este conform ofertei. Singura gafa a fost ca, in mail a fost scris..oferta este valabila pentru produsele cu latimea de x mm si y mm, iar oferta era valabila doar pentru produsele cu y mm. Azi am fost sunata de administratorul firmei si amenintata ca imi va face plangere penala pentru inselaciune. Mentionez ca este un contract de 28.500 euro. Situatia este destul de grava, nu stiu daca se va ajunge la o rezolvare pe cale amiabila. Concluzia este ca, cumparatorul nu a stiut ce sa ceara, nu au fost atenti si informati, noi nu am fost atenti in a da mai multe detalii si specificatii tehnice. Va rog sa-mi dati un sfat si un raspuns..daca e posibil sa sa faca plangere penala pentru inselaciune unui angajat de catre o firma cumparatoare. Multumesc pentru rabdare si pentru sfaturi! Toate cele bune!
Răspunde
 22-05-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Aici nu este vorba de caz penal.
Este vorba de un litigiu de natura comerciala.
Angajatului societatii nu-i poate face plangere, doar Angajatorului.
Ulterior Angajatorul se poate indrepta impotriva angajatului, daca se dovedeste existenta unui prejudiciu, pentru recuperarea acestuia.

Din punct de vedere juridic, cumparatorul se poate indrepta la acest moment numai impotriva Angajatorului si nu a lucratorului, in speta dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-05-2016
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns. Imi puteti spune daca ar avea castig de cauza, dat fiind conditiile expuse mai sus..
O zi buna!
Răspunde
 29-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Specificațiile produsului nu puteau fi aflate de către cumpărător la momentul livrării, nu erau aparente? Pe produs sau măcar pe ambalaj nu erau trecute specificațiile produsului?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-05-2016
Vizitator
Buna seara,

Fiind vorba de un produs de natura " materiale de constructii", acestea nu au eticheta, insa documentele (factura) sunt insotite de declaratie de conformitate emise de catre producator. Greseala cea mare a fost ca, ei nu au cerut produsul necesar, cu toate specificatiile ..nu stiu care a fost motivul. Poate au fost lipsiti de informatii. Si acum cand li se solicita documente, dau vina pe noi, ca ne-au cerut un produs si noi am vandut altceva.
Multumesc inca o data pentru tot! O seara buna!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.