Forum avocaţi > Comercial

Produs defect mi se refuza returnarea lui

25-05-2016
Vizitator
Am comandat online ,vineri 13.05.2016 un televizor de la o firma. Miercuri 18.05.2016 la ora 12:57 mi-a fost livrat. Curierul nu a stat sa verific functionalitatea televizorului, iar eu nu am avut motiv sa insist pt ca ambalajul nu era deteriorat. Dupa punerea lui in functiune am costatat ca jumate de ecran este alb. Am sunat imediat (la 20 de min dupa primirea coletului) sa anunt problema si mi s-a spus sa fac o cerere online de retur (care am facut-o imediat) si sa returnez produsul prin aceasi firma de curierat, ceea ce am si facut joi 19.05.2016. Vineri 20.05.2016, cand a ajuns coletul inapoi la firma, am primit un mesaj ca produsul nu se incadreaza in termenii si conditiile de garantie sau retur pt ca acel produs a avut un viciu provocat. Au spus ca ambalajul era deteriorat si trebuia sa verific continutul, dar le-am spus ca am poze din momentul primirii cat si din momentul trimiterii inapoi si se poate vedea ca ambalajul nu era deteriorat in nici un fel. Urmatorul lor mesaj a fost ca ecranul a fost presurizat si a lasat urme pe polistirenul din interior si ca trebuia sa sesizez curierul. Aceste urme eu nu le-am vazut nici pe ambalajul extern si nici pe cel intern. Oricum consider ca daca display-ul a fost presurizat cum spui ei, acest lucru s-a putut intampla doar la ei in depozit sau la transport. Ultimul lor raspuns a fost ca au intocmit un proces verbal si au sesizat firma de curierat privind aceasta deteriorare, iar dupa analiza video voi primi un raspuns. Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac, pt ca nu mi se pare normala atitudinea lor, si deja suntem in data de 25.05.2016 si nu am primit nici un raspuns, nu am nici produsul si nici banii, si e vorba de o suma destul de mare, peste 6000 ron. Vreau sa precizez ca le-am returnat produsul in mai putin de 24 de ore si am cerut inlocuirea lui si nu sa imi innapoieze banii. Eu nu stiu daca acel defect este din fabricatie, de la manipulare, de la depozitare, sau de la transport, stiu doar ca eu am primit un produs defect care nu putea fi utilizat si pe care l-am expediat imediat inapoi. Am si un martor care a fost prezent din primul minut cand a ajuns televizorul la mine si pana l-am ambalat si predat firmei de curierat pt retur. Va multumesc.
Răspunde
 25-05-2016
Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti
0726287910
office@toadersiasociatii.ro
www.toadersiasociatii.ro
Buna ziua,

Aveti dovada notificarii de retur si al returului efectiv. In orice caz: firma raspunde si pentru curier intrucat serviciul curierat este ales de acestia. Trebuie dati in judecata pentru restituirea banilor dvs si cheltuieli judecata ocazionate cu acest litigiu.

Cu stima

Av Oana Toader-Plugariu
SCA TOADER&ASOCIATII
0726287910
www.toadersiasociatii.ro
office@toadersiasociatii.ro
Răspunde
 29-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Citiți atent condițiile de retur. Eu cred că dacă insistați vi se va înlocui produsul dar trebuie să aveți răbdare. Puteți face și o plângere la ANPC dar înainte de asta trebuie să verificați care este termenul și procedura de înlocuire a produsului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.