Forum avocaţi > Comercial

Am făcut o comandă la emag care sa anulat fiind motivul unei erori

26-09-2016
Vizitator
Bună seara,

Pe data de 23 septembrie 2016 ora 19:40 am facut o comandă la un produs pe site-ul EMAG care costa in jur de 331 ron. Dupa 30 min această comanda a fost anulata pe motiv Eroare de sistem. Am sunat la EMAG unde mi-au spus că în contractul lor scrie că pentru orice eroare de sistem au dreptul de a anula comanda. Produsul este un laptop apple mackbook pro care in realitate costa 6000ron. Dar asta nu e greseala mea ca ei au publicat un pret mic pentru o strategie de marketing. Mă poate sfatui cineva ce trebuie să fac??? Pe cale amiabila am încercat și mi sa oferit un voucher de 1mil. Am trimis și poze la protecția consumatorului.
Răspunde
 27-09-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Din pacate nu ii puteti obliga sa va vanda un produs care in mod normal avea un pret de 6.000 lei la pretul de doar 331 lei chiar daca asa a aparut pe site-ul lor. Desi se pare ca aceste erori de sistem sunt relativ frecvente, ca sa aveti vreun castig de cauza impotriva lor (intr-un potential litigu) ar trebui sa dovediti faptul ca ati suferit un prejudiciu (care poate fi cuantificat si dovedit) din cauza erorii lor de sistem.
Cel mai bine este sa faceti plangere la protectia consumatorului, iar in situatia in care nu se verifica sustinerile acestora conform carora ar fi fost vorba despre o eroare de sistem (ci doar o strategie voita de marketing) vor primi o amenda.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-09-2016
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns.
Răspunde
 27-09-2016
Vizitator
Nu stiu ce ati citit pe internet, dar nu exista hotarari judecatoresti favorabile in astfel de cazuri. In mod clar, multumiti-va cu acel voucher de 100 RON pentru ca in caz de proces le-ati fi platit lor cheltuieli de judecata cam de valoarea MacBook-ului si nu ati fi obtinut nimic.
Probabil v-au oferit acel voucher doar ca sa nu va piarda de client si sa va mai reduca din energia negativa acumulata, ei stiu cu siguranta cu nu pot pati nimic, mai ales ca se indica faptul ca ofertele de pe site nu sunt neaparat "ferme" deoarece pot face obiectul unor erori de introducere a datelor de catre angajati sau erori de sistem. Parerea mea este ca in cazul dvs. este vorba de o eroare umana la introducerea pretului, nu de sistem, dar acest aspect nu are relevanta.
Răspunde
 27-09-2016
Vizitator
Mulțumesc de răspuns. Dar țin să precizez că lucrez la o companie unde la o simplă greșeală la o suma de 1000 euro adăugând un simplu 0 devine 10000 euro si firma e răspunzătoare. Țin sa precizez ca erorile astea au început din anul 2008 si tot continua in fiecare an, asta avand profit pentru emag, nu cred ca eu ca client am vreo vina pentru cele întâmplate, acum mă gândesc doar la acel laptop chiar dacă am un laptop acasa, pur si simplu il vreau. Scuză asta o vor face in fiecare an, amazon pentru aceiași greseala a plătit drastic si ca firmă și mulți dintre vânzători si au onorat comanda. Mai știu ca este un preț derizoriu în care valoarea produsului nu depășește cei 10% din valoarea reala. E mai usor pentru ei sa isi faca o publicitate negativa care va fi mult mai mare decât un rating de tv, va fi la nivel psihic si din vorba in vorba. Întrebarea e pot face ce vor când vor la fel ca orice contract care este stipulat pe piața anti client.
Răspunde
 28-09-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Au fost cazuri când Emag a onorat comenzi chiar dacă era vorba despre greșeli similare. Contactați protectia consumatorului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.