Forum avocaţi > Comercial

In ce situatii poate inlocui producatorul un telefon

11-02-2017

Buna ziua. Am o situatie "mai speciala" si nu gasesc o lege care sa ma asigure ca si producatorul poate inlocui un telefon. Am achizitionat in ianuarie 2016 un telefon Samsung aflat in garantie europeana de pe un site online. In spatele siteului se afla firma SC Total Services Invest SRL din Bucuresti. Am avut 2 interventii in service, telefonul fiind in trimis in service din localitate de unde am domiciliul, Sibiu. Problema a fost rezolvata. In octombrie 2016 am retrimis telefonul in service pentru ca ecranul incepea sa aiba bule sub ecran. Am primit fisa oficiala din partea Samsung, cu decizie de inlocuire a produsului sau returnare bani de catre vanzator. Am inceput sa caut vanzatorul. Nu mai exista site, nu mai exista date contact ale acestuia. Fiind din Sibiu, nu puteam trimite telefonul la o oarecare adresa din Bucuresti, ce apare pe factura. Am apelat din nou la Samsung sa ma ajute in acest sens. Ei o tot tineau ca revine vanzatorului obligatia de inlocuire sau returnare bani, vanzator care nu mai este. Pe Recom apare in functiune aceasta firma. Solutia data de Samsung a fost OPC. Am apelat si la OPC, Raspunsul oficial a fost ca aceasta firma nu mai are sedii fizice din februarie 2016, iar litigiul se poate solutiona prin alte institutii legale de mediere. Am revenit cu raspunsul de la OPC catre Samsung, pentru inlocuire produs, avand in vedere ca nu dam de vanzator. Samsung nu vrea acest lucru. Dupa multe certuri, au acceptat sa imi repare telefonul, desi inital dadusera decizie de inlocuire. L-am trimis pe costul lor, din Sibiu in bucuresti la ESD Service pentru reparatie. Telefonul a fost reparat si parea ca functioneaza conform (a treia interventie). Dupa o saptamana, telefonul nu s-a mai aprins, deci nu e conform. Iar presiune pe Samsung sa inlocuiasca produsul din partea mea. Nu vor sa faca acest lucru, atata timp cat Total Services Invest apare in functiune pe Recom. Am apelat din nou la OPC sa ne indreptam de data aceasta catre producator. Inca nu am primit raspuns. Sunt in asteptarea unui raspuns si din partea Samsung departamentul sesizari cu vedere la inlocuirea acestui produs. Ce sanse mai sunt sa o pot scoate la capat cu acest produs defect? Vanzatorul si-o fi luat bagajele si a plecat, nu mai e vreo sansa sa dau de el. Cu toate acestea am ramas cu niste bani dati si o garantie europeana:). Catre ce institutie ma mai pot indrepta pentru solutionarea problemei? Oare producatorul chiar nu poate inlocui produsul, sau pur si simplu nu vrea pt ca procedura e prea complicata? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 14-02-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca cei de la Samsung au acceptat o data sa va repare telefonul (chiar daca initial nu au vrut) inseamna ca ati avut ceva noroc (da, in ciuda situatiei deloc placute in care sunteti).

Astfel, pentru produsul reparat de Samsung incepe sa curga un nou termen de garantie, iar repararea initiala de catre Samsung are valoarea juridica a unei recunoasteri clare a obligatiei acestora.

Daca nu vor da curs solicitarii dvs. de inlocuire a produsului in temeiul garantiei oferite (inteleg ca este vorba totusi despre o garantie a producatorulu, nu doar a vanzatorului), veti avea succes in instanta intr-o potentiala actiune impotriva Samsung.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Produsul este neconform astfel că revine producătorului obligația de a înlocui produsul și nu obligația vânzătorului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.