Buna ziua. Am o situatie "mai speciala" si nu gasesc o lege care sa ma asigure ca si producatorul poate inlocui un telefon. Am achizitionat in ianuarie 2016 un telefon Samsung aflat in garantie europeana de pe un site online. In spatele siteului se afla firma SC Total Services Invest SRL din Bucuresti. Am avut 2 interventii in service, telefonul fiind in trimis in service din localitate de unde am domiciliul, Sibiu. Problema a fost rezolvata. In octombrie 2016 am retrimis telefonul in service pentru ca ecranul incepea sa aiba bule sub ecran. Am primit fisa oficiala din partea Samsung, cu decizie de inlocuire a produsului sau returnare bani de catre vanzator. Am inceput sa caut vanzatorul. Nu mai exista site, nu mai exista date contact ale acestuia. Fiind din Sibiu, nu puteam trimite telefonul la o oarecare adresa din Bucuresti, ce apare pe factura. Am apelat din nou la Samsung sa ma ajute in acest sens. Ei o tot tineau ca revine vanzatorului obligatia de inlocuire sau returnare bani, vanzator care nu mai este. Pe Recom apare in functiune aceasta firma. Solutia data de Samsung a fost OPC. Am apelat si la OPC, Raspunsul oficial a fost ca aceasta firma nu mai are sedii fizice din februarie 2016, iar litigiul se poate solutiona prin alte institutii legale de mediere. Am revenit cu raspunsul de la OPC catre Samsung, pentru inlocuire produs, avand in vedere ca nu dam de vanzator. Samsung nu vrea acest lucru. Dupa multe certuri, au acceptat sa imi repare telefonul, desi inital dadusera decizie de inlocuire. L-am trimis pe costul lor, din Sibiu in bucuresti la ESD Service pentru reparatie. Telefonul a fost reparat si parea ca functioneaza conform (a treia interventie). Dupa o saptamana, telefonul nu s-a mai aprins, deci nu e conform. Iar presiune pe Samsung sa inlocuiasca produsul din partea mea. Nu vor sa faca acest lucru, atata timp cat Total Services Invest apare in functiune pe Recom. Am apelat din nou la OPC sa ne indreptam de data aceasta catre producator. Inca nu am primit raspuns. Sunt in asteptarea unui raspuns si din partea Samsung departamentul sesizari cu vedere la inlocuirea acestui produs. Ce sanse mai sunt sa o pot scoate la capat cu acest produs defect? Vanzatorul si-o fi luat bagajele si a plecat, nu mai e vreo sansa sa dau de el. Cu toate acestea am ramas cu niste bani dati si o garantie europeana:). Catre ce institutie ma mai pot indrepta pentru solutionarea problemei? Oare producatorul chiar nu poate inlocui produsul, sau pur si simplu nu vrea pt ca procedura e prea complicata? Va multumesc anticipat. |
|