Forum avocaţi > Comercial

Contract colaborare intre firme

15-02-2017

Sunt administrator unic al unei societati de prestari servicii.Anul trecut am semnat un contract de colaborare cu o alta firma ptr servicii.Acum a aparut o problema: am intrat pe o lucrare ,tin sa mentionez ca mi s-a dat un avans de 2500 roni ,iar acum la aproape de 90℅ din lucrare acea firma cu care colaborez imi calculeaza lucrarea la 10 ron/ h pe angajat iar cand am mers impreuna cu reprezentantul firmei mele sa discutam ni sa comunicat ca ei au primit bani sub pretul pietei(desi noua nu ni sa prezentat nici un deviz de lucrare).La incheierea contractului nu mi s-a comunicat un anume numar de angajati/lucrare..Eu am trimis un deviz de pret iar dumnealor au spus ca e mult si ca vor sa incheiem colaborarea si ca vor calcula lucrarea asa cum am descris mai sus per h/per angajat. Mentionez ca nu am nici un contract de inchiriere angajati cu ei. E legal cum vor sa procedeze?
Răspunde
 16-02-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Situatia prezentata de dvs. nu este foarte clara. Daca aveti un contract de colaborare, trebuie respectate conditiile agreate acolo. Daca nu exista niciun fel de intelegere privind modalitatea de calcul a pretului datorat pentru munca prestate, va fi foarte dificl sa dovediti care este pretul real datorat.

Chiar si in lipsa unei conventii clare cu privire la pretul datorat pentru fiecare angajat, intr-un litigiu in instanta puteti dovedi care este valoarea in mod uzual folosita de alte societati in domeniu pentru pretul achitat per angajat/lucrator.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2017

Buna ziua...Am incheiat acel contract doar ptr lucrari,nicaieri in contract nu apare calcul per angajat.Primul act aditional la prima lucrare a fost pre lucrare si era notat si pretul lucrarii.
Răspunde
 19-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Daria44 a scris pe 19-02-2017:
Buna ziua...Am incheiat acel contract doar ptr lucrari,nicaieri in contract nu apare calcul per angajat.Primul act aditional la prima lucrare a fost pre lucrare si era notat si pretul lucrarii.

In acest caz, apreciez ca pretentiile sunt nejustificate.
Conform mentiunilor cuprinse in actul aditional indicat de dvs, se poate stabili faptul ca practica intre parti era in sensul stabilirii unui pret global per lucrare, nicidecum nu s-a pus problema unui calcul per angajat.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daria44 a scris pe 19-02-2017:

Din moment ce in contract de stipuleaza un pret al lucrarii, iar modificarile pretinse nu se ragasesc in acel contract incheiat intre parti, dvs. va trebui sa solicitati plata in modalitatea existanta in acel contract.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.