Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Comercial

Anulare contract vanzare cumparare de la o societate intrata ulterior in insolventa

16-11-2013
Vizitator
In februarie 2011 am cumparat un spatiu comercial unde imi desfasor o activitate de comert. La 8 luni dupa ce am cumparat spatiul societatea care a vandut a intrat in insolventa . Acum ma confrunt cu probleme , respectiv actiune in tribunal pentru contestarea actului de vanzare -cumparare prin lichidatorul judiciar al societatii intrate in insolventa sub motiv ca incearca sa recupereze activele societatii falimentare. Mentionez ca la data vanzari am achitat pretul corect si sant atacat in instanta in baza legii nr 85/2006 art 79. pe motiv ca societatea debitoare a incercat sa instraineze activele pentru a nu mai plati datoriile creditorilor (..respectiv primaria, impozite fiscale si plata contributiilor catre stat ). Am invocat art 80 din aceasi lege ptr ca nu am nici o legatura de rudenie cu debitoare , nici nu a fost o vanzare fictiva pentru a instraina si a se sustrage de la plata datoriilor si in baza dosarului prezentat de avocat am castigat in instanta. La recursul la Curtea de apel Ploiesti fara nici un alt document in plus mi s'a anulat contractul de vanzare cumparare cu decizie definitiva si irevocabila . Ce se poate face in continuare ci cum se poate ataca aceasta decizie pentru a incerca la o alta instanta decizia Curtii de Apel ... ... Va multumesc....
Răspunde
 14-12-2013
Bucuresti

lichidatorul poate ataca in instanta orice act al societatii in lichiare care i se pare fraudulos, (din urma cu 3 ani)
in schimb D-voastra aveti nevoie de aparare calificata, pentru ca exista riscul real ca acea vinzare sa fie anulata.
trebuie sa sustineti si sa demonstrati ca vinzarea a fost reala, ca pretul platit a fost si incasat, ca aveti facturile fisclae cu plata tuturor arieratelor conexe, etc. Succes

Răspunde
 15-12-2013
Vizitator
...la sentinta de la Buzau s-a respins actiunea lichidatorului ca nefondata. Mentionez ca in apararea mea am adus extrasele de cont din banca prin care s-a verificat exact la data vanzarii banii scosi ptr aceasta tranzactie , am adus balantele contabile ale societati mele prin care rezulta ca intr-adevar acolo se desfasoara o activitate de comert, Nu avem nici-o legatura de rudenie sau vreo afacere ,ceva facut impreuna si totusi Curtea de Apel Ploiesti fara nici-o dovada ne-a anulat actul de vanzare cumparare... Unde se mai poate ataca in instanta aceasta decizie.?..... Va multumesc si pentru raspunsul anterior....
Răspunde
 18-12-2013
Vizitator
Ma confrunt si eu cu aceeasi problema.
Ati putea sa imi trimiteti si mie motivarea Curtii de apel ?
Va multumesc anticipat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.