Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Comercial

Patronul imi cere avans pentru o sala de evenimente care nu este construita

13-03-2017
Vizitator
Buna ziua. Anul acesta intentionez sa ma casatoresc. Localul in care va avea loc evenimentul este un balon care are ca si destinatie teren de fotbal. Patronul, intentioneaza sa construiasca pe acel teren o sala pt evenimente(cel putin asa ne spune de anul trecut din decembrie de cand am facut rezervarea). Problema este ca imi cere de pe acum ( nu doar mie ci si celorlalte cupluri care si-au programat nunta anul acesta) suma de 1000.euro, bani pe care noi sa ii dam ca el sa se poata apuca de constructie. Deasemenea, acest domn, nu imi da lista cu meniurile motivand ca doar dupa ce ii platesc acea suma, pe care el o defineste ca fiind avansul, imi va pune la dispozitie meniurile care se vor servii la nunta. Rog cei in cunostiinta de cauza, sa ma indrume ce e de facut, daca este indreptatit acest domn sa ne ceara bani inainte pe o sala care nu exista efectv nici fundatia nu o are, iar contractul pe care il vom semna unde se inregistreaza, si totodata daca acest domn are dreptul ca inainte cu 2 saptamani de nunta sa imi ceara banii pe jumatate dintre meniuri.
Răspunde
 14-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Ceea ce incearca patronul sa faca depinde foarte mult de seriozitatea lui. Daca aveti incredere in el, puteti sa ii dati banii cu conditia sa semnati un contract ferm in care patronul se obliga sa va asigure locatia la data convenita, in caz contrar el trebuind sa suporte daune in cuantum de 10 ori cat suma achitata de voi. Acest contract nu este de natura sa va pazeaza pe voi (sau celelalte cupluri) de riscul ca patronul sa nu realizeze constructia si sa va lase cu ochii in soare.

Dvs. sunteti liberi sa ii acceptati conditiile sau nu, inclusiv cele privind plata meniurilor. Personal, nu v-as recomanda sa dati asa multi bani pentru o locatie care inca nu exista, riscul sa nu se realizeze locatia fiind destul de mare.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Nico_nicoleta a scris pe 13-03-2017:
Buna ziua. Anul acesta intentionez sa ma casatoresc. Localul in care va avea loc evenimentul este un balon care are ca si destinatie teren de fotbal. Patronul, intentioneaza sa construiasca pe acel teren o sala pt evenimente(cel putin asa ne spune de anul trecut din decembrie de cand am facut rezervarea). Problema este ca imi cere de pe acum ( nu doar mie ci si celorlalte cupluri care si-au programat nunta anul acesta) suma de 1000.euro, bani pe care noi sa ii dam ca el sa se poata apuca de constructie. Deasemenea, acest domn, nu imi da lista cu meniurile motivand ca doar dupa ce ii platesc acea suma, pe care el o defineste ca fiind avansul, imi va pune la dispozitie meniurile care se vor servii la nunta. Rog cei in cunostiinta de cauza, sa ma indrume ce e de facut, daca este indreptatit acest domn sa ne ceara bani inainte pe o sala care nu exista efectv nici fundatia nu o are, iar contractul pe care il vom semna unde se inregistreaza, si totodata daca acest domn are dreptul ca inainte cu 2 saptamani de nunta sa imi ceara banii pe jumatate dintre meniuri.

Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va schimbati locatia. Patronul are posibilitatea sa va ceara ce vrea el...avans..etc...Intr-adevar, depinde numai de increderea pe care o aveti in el daca ii dati sau nu acest avans. Insa, din experienta cu constructorii, sau cu dezvoltatori in domeniu, va spun ca de foarte multe ori se cere avans pt ca ei sa inceapa lucrarile si, ori nu in cep aceste lucrari, ori se opresc pe la jumatate...asa ca sansele sa va pierdeti banii sunt destul de ridicate.
Apoi, in ceea ce priveste increderea, intrebati-va un singur lucru: cum adica nu va arata meniul decat dupa ce achitati o parte din bani? Este ilogic si, sincer, nu am auzit de vreun restaurant serios care sa faca asa ceva. Pt ca cineva sa incheie un contract pt un eveniment trebuie sa stie pe ce il incheie, iar partea cu meniul este una extrem de importanta.
Asa ca, va sfatuiesc, asa cum am spus si la inceput, sa va schimbati locatia daca vreti sa nu va enervati la nunta.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.