Forum avocaţi > Comercial

Prima casa

18-06-2017

Buna ziua. Am si eu o problema cu un dosar Prima Casa. La semnarea antecontractului ne-am inteles cu propietara ca diferenta de la cursul euro din.data semanarii lui si pana.la semnarea actului de vanzare cumparare sa i.o dam cash, la cursul BNR. Dupa ce am semnat conatractul de vanzare cumparare s-a razgandit ca.vrea diferenta la cursul euro de la BT, fiind o diferenta destul de mare. Eu nu sunt de acord cu asa ceva iar dumneai a zis ca s-a interesat si.poate sa anuleze tranzactia.bancii. Si sa anuleze tot. Contractul de vanzare cumparare este semanta, scri destul.de clar cati.bani trebuie sa pirmeasca si atat a si primit. Aceea diferenta nu este trecuta in contract.deoarece notarul ne-a.explicat. ca nu este prin lege si nu poate trece asa ceva. Proprietara ar putea sa mai renunte acum? Sa anuleze tranzactia bancii?
Răspunde
 19-06-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca la acest moment contractul de vanzare cumparare in forma autentica (la notar) este semnat, vanzatoarea nu mai poate anula vanzarea. Cel mult, se poate adresa instantei de judecata sa ceara achitarea unei alte sume reprezentand diferenta de curs valutar.
Daca in contract este prevazuta obligatia dvs. de a plati un rest de plata reprezentand diferenta de curs valutar, ar fi bine sa incercati sa faceti aceasta plata. Daca aveti contul bancar al vanzatoarei, faceti plata direct in cont. Daca nu reusiti sa faceti plata in cont, va trebui sa urmati procedura de consemnare a sumei la dispozitia vanzatoarei prin executor judecatoresc.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-06-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Și eu sunt de părere că, în cazul în care în contract este menționată obligația dvs de a achita diferența de curs valutar, să faceți plata într-un cont indicat de către vânzătoare. Bineînțeles că plata o veți face la cursul de la data semnării (dacă este prevăzut în contract această mențiune) sau la cursul BNR din ziua plății.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-10-2017
Vizitator
Buna ziua,

Am semnat ctr de vz-cump din data de 13.09.2017, asta dupa ce am accesat fondurile Prima Casa si am semnat si ctr de garantare si cel de creditare cu banca. Dupa 2 saptamani, am aflat de la banca ca acestia nu-i pot vira banii dezvoltatorului, deoarece cei de la fond au gresit adresa din ctr de garantare si a trebuit sa se faca un act aditional care nu s-a rezolvat nici pana acum. Dezvoltatorul mi-a spus ca isi vrea banii avand in vedere ca toate documentele au fost semnate, imobilul este ipotecat in favoarea bancii iar termenul de 5 zile de cand trebuia sa-i vireze banca banii au expirat.
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in situatia aceasta? Cum pot grabi procedura de a i se debloca si vira banii dezvoltatorului? Dezvoltatorul nu mai are nici o implicare in aceasta problema, iar pana la aprobarea actului aditional nu inteleg dr ce il mai tin si pe el blocat?Consider ca banca ar fi trebuit sa citeasca toate documentele inainte de a le da spre semnare!?
Multumesc
Răspunde
 31-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
faceti notifcare la banca prin care solicitati urgentarea redactarii actului aditional la ctr de garantie invocand cele arate de dvs in mesaj.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.