Buna ziua, Subsemnatul Bertalan Attila, administrator la SC BOLETUS SRL , cu sediul in Com. Ciucsangeorgiu, jud. Harghita, CF: RO 14656626, J19/148/2002, as dori daca se poate o consiliere juridica in urmatoarea problema: In anul 2011 am intrat in procedura de insolventa la cerere dosar nr. 2282/96/2011, pe toata perioada insolventei am fot administrator desemnat. S-au achitat toate platile cerute la masa credala catre toti creditorii. printre creditori aflandu-se si BANCA COMERCIALA ROMANA. La sfarsitul termenului BCR nu a contestata solutia data de judecatorul sindic ,, reconversia societatii in economie". Cerand sa ne elibereze ipoteca de pe teren cei de la BCR au refuzat instiintandu-ne ca mai avem de plata in prima instanta suma de 33.000 eur, aceasta suma schimbandu-se in doua saptamanii la suma de 21.500 eur (termen de plata doua saptamni, creanta fiind vanduta la o firma din luxemburg). La demararea procesului de insolventa cei de la BCR ne-au comunicat ca avem de plata 92.000 eur datorie ce reiese din actele bancii. La masa credala BCR s-a inscris cu suma totala de 588.297,10 lei (137.000 eur la acea vreme) societatea acceptand suma. Mentionez ca pe toata durata insolventei nu s-a mai adaugat nici o cheltuiala (dobanda) sumei de mai sus. Intre timp prin Biroul Notarial ne-am adresat celor de la Cartea Funciara de a ne elibera ipoteca cu sentinta data de Tribunalul Harghita in dosarul insolventei, am fost refuzati. Dupa refuzul Cartii Funciare de a ne ridica ipoteca ne-am adresat Tribunalului Harghita si am cerut o ,, cerere de lamurire a dispozitivului sentintei civile nr. 1732/29/2015", fiind o procedura colectiva de insolventa s-a respins cererea. Procedura de insolventa s-a inchis pe legea 85/2006. Am depus o plangere impotriva incheierii de Carte Funciara dosar nr. 597/258/2016. Plangerea a fost respinsa, facand apel la aceasta decizie si apelul a fost respins, dupa care la Curtea de Apel Targu Mures am cerut revizuire apel unde a fost respinsa si aceasta revizuire dosar nr. 441/43/2016. La ora cand scriu aceste randuri societatea figureaza in TABELUL CENTRAL AL RISCURILOR DE CREDIT CU 160.000 LEI. Toate rapoartele trimestriale au fost comunicate catre toti creditorii si publicate BPI. De la inceputul deschiderii procedurii de insolventa si pana la inchidere BCR nu a avut obiectiuni de formulat. Sper ca am reusit sa ma fac inteles deoarece nu stapanesc termenii juridici! Cu respect, Administrator Bertalan Attila |
|