Forum avocaţi > Comercial

Lipsa in gestiune magazin de constructii

23-10-2017
Vizitator
M-am angajat de câteva luni la un magazin cu specific...materiale construcții...la angajare nu am semnat un proces verbal de inventariere predare primire...insa din vina mea...recunosc...am o lipsa in gestiune de app 5000 lei...pot fi tras la răspundere pt asta...in baza unui inventar făcut doar după intrari.-iesiri...avand in vedere faptul k am stat fata camere de supraveghere app 2 luni
Răspunde
 24-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca functia dvs. presupune si sa aveti in grija gestiunea depozitului, puteti fi tinut raspunzator pentru orice lipsa in gestiune. Daca din greseala, s-a intamplat sa aveti lipsa in gestiune, atunci raspunderea dvs. este doar una civila, respectiviti veti avea obligatia de a acoperi prejudiciul. Daca lipsa in gestiune se datoreaza faptului ca dvs. sau alte persoane (cu stiinta dvs.) au sustras bunuri din gestiune, atunci vorbim despre infractiunea de gestiune frauduloasa si poate fi angajata raspunderea dvs. penala.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-10-2017
Vizitator
Ok mulțumesc. Și partea cu ...penală...in ce consta mai exact? Care ar fi consecințele? Știu sigur k am fost furat de clienți. Fara sistem de supraveghere singur pe un întreg magazin de 50 metri.
Răspunde
 25-10-2017
Vizitator
Îmi puteți spune va rog?
Răspunde
 26-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda. Daca nu aveti antecedente penale, in cel mai rau caz, puteti primi o pedeapsa cu inchisoarea de pana intr-un an, pedeapsa care se va suspenda sub supraveghere. In cel mai bun caz, daca puteti demonstra ca nu sunteti culpabil de producerea pagubei, se poate sa nu fiti condamnat. Daca exista o culpa comuna la producerea pagubei (adica si societatea are vina ei), se poate sa primiti doar amenda.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2017
Vizitator
Vina lor?
1. Singur cu atâta marfa.
2. Fara camere de supraveghere
3. După ora închiderii ii predam cheia...stiu sigur..l.am văzut eu plus alte persoane că deschidea magazinul după aceea...chiar și 8 9 seara....inclusiv duminica.
Vina.mea
1...neatenția...atât.dar nu înțeleg...cum poate dovedi k eu șunt responsabil pt lipsuri..sa nu mai precizez că pe luna asta mi.a reținut salariul...
Răspunde
 28-10-2017
Vizitator
?
Răspunde
 31-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Alin a scris pe 23-10-2017:
M-am angajat de câteva luni la un magazin cu specific...materiale construcții...la angajare nu am semnat un proces verbal de inventariere predare primire...insa din vina mea...recunosc...am o lipsa in gestiune de app 5000 lei...pot fi tras la răspundere pt asta...in baza unui inventar făcut doar după intrari.-iesiri...avand in vedere faptul k am stat fata camere de supraveghere app 2 luni

Buna ziua,
In primul rand trebuie vazute clauzele din contrcatul dvs de angajare si fisa postului. In mod normal, da, puteti fi tras la raspundere pentru aceasta lipsa din gestiune. Daca spuneti ca din neatentia dvs s-a intamplat acest lucru, atnci cauza e civila si veti fi obligat sa platiti cei 5000 lei.
Inteleg ca nu au avut camere de supraveghere, ca erati singur si ca nu s-a facut inventar. Insa, dvs ati acceptat toate aceste lipsuri la momentul semnarii contractului, cu alte cuvinte v-ati asumat riscul unei astfel de situatii.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.