Forum avocaţi > Comercial

Somatie in urma lichidarii unei societati comerciale

30-10-2017

Buna ziua
Am o nelamurire si in acelasi timp si o problema :societatea la care am fost administrator a fost lichidata prin insolventa.
Zilele trecute am primit prin intermediul unui executor judecatoresc(mentionez ca nu exista nicio hotarare judecatoreasca in acest sens) o somatie de plata din partea unui furnizor de servicii de contabilitate prin care mi se aduce la cunostinta ca am de achitat catre aceasta firma o suma de bani reprezentand cotravaloare servicii de contabilitate +penalitati daune interese.
In aceasta somatie sunt atentionat ca nu am chemat la masa credala aceasta firma de contabilitate inducand in eroare ''atat pe noi(firma de contabilitate) , lichidatorul cat si instanta de judecata.
In aceasta somatie erau aduse in vedere un numar de facturi care reprezentau cv servicii prestate, dar care nu a fost emise la datele specificate in somatie si care nu existau in Declaratiile 394 din intervalul 2013-2015 intocmite de aceasta firma de contabilitate ptr firma mea.
Aceste facturi sunt emise ptr. intervalul 15.11.2013 pana in 15.03.2015, dupa momentul in care instanta a dispus radierea firmei de la Registrul Comertului.
Mentionez ca aceasta firma de contabilitate nu mi-a emis niciun fel de facturi in perioada 2013-2015, evident neexistand nici in declaratia 394,
Prin urmare, sunt apt de a plati ca si persoana fizica aceste datorii de care nici nu stiam si pot fi tras la raspundere penala ptr acest fapt???
Somatia mi se adreseaza mie ca si persoana fizica , probabil in calitate de fost administator.
Contractul a fost incheiat intre firma mea si firma de contabilitate.Firma mea a fost radiata in primavara acestui an.
Contabila ma hartuieste cu plata facturilor si existente si neexistente prin toate mijloacele de comunicare:telefon, facebook, prieteni, etc

Va multumesc anticipat
Cu stima, Cristian
Răspunde
 31-10-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faceți o notificare firmei de contabilitate prin care să menționați că nu aveți nici un fel de datorii menționând toate aspectele pe care le-ați arătat.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Daca firma de contabilitate cu care ati avut contract a indeplinit pentru perioada specificata de dvs activitatile specifice serviciului contabilitate (trebuie sa aiba si dovezi - declaratii facute catre anaf si alte servicii incluse in constractul cu dvs), chiar daca nu a emis facturi, are dreptul ca in baza contractului incheiat cu dvs sa va ceara acesti bani. dar NUMAI daca are doveszi ca pentru acel interval de timp a intreprins demersurile din contrcatul incheiat cu dvs.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.