Forum avocaţi > Comercial

Deschidere companie in Irlanda de nord

07-01-2018

Buna ziua,

As avea o intrebare si sper sa o formulez corect.
Eu inpreuna cu un cetatean irlandez am dori sa infintam o companie in irlanda.
Partenerul meu de afaceri fiind irlandez. Aceasta firma va produce in Irlanda venituri.
Intrebarea este, unde si cum se vor impozita banii retrasi din acea firma si ce am eu de facut.
Firma va produce grafica 3D, animatii etc.
Vin cu aceasta intrebare pentru ca din ce am inteles acolo banii nu se retin ca in Ro si pot fi scosi doar dupa un an ci oricand, doar ca la final de an trebuie platit impozitul pe acel venit.
Eu din ce am discutat cu viitorul meu partener nu pot plati acolo taxe deoarece nu am rezidenta acolo. Dar m-a sfatuit sa intreb un avocat pentru a vedea ce este mai bine de facut.

Va multumesc!
O zi cat mai placuta!
Răspunde
 07-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Orice afacere se supune legilor statului in care se infiinteaza si functioneaza. Este nevoie sa va interesati, in Irlanda, si de prevederile altor legi care au legatura directa cu aceea privind societatile comerciale.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2018

Multumesc frumos pentru raspuns.
Nelamurirea mea este, cum este mai bine sa imi scot banii din contul din Irlanda.
Am doua variante:
Ori prin virament bancar intr-un cont din Ro.
Ori direct de la banca, de la ghiseu.
In aceste conditii mai trebuie sa declar ceva in Ro la ANAF? Se vor mai impozita banii si in Ro?

Multumesc Frumos!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.