Forum avocaţi > Comercial

SRL cu 2 asociati, retragere asociat administrator

23-01-2018
Vizitator
Buna ziua. Sunt actionar 50% al unui SRL. Asociata mea este celalalt actionar 50% si detine si functia de administrator.
In prezent, ea se afla in demersuri de retragere din firma si as vrea sa ma asigur ca atata timp cat este inca administrator nu va putea contracta imprumuturi sau obligatii in numele firmei si apoi sa plece. Mentionez ca contractele de imprumut anterioare ale firmei au facute doar cu semnatura ei in calitate de administrator. Cum pot face acest lucru? Va multumesc
Răspunde
 25-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Singurul lucru pe care il pueti face este sa schimbati cat mai repede administratorul. Adica sa o convingeti sa fie de acord sa deveniti dvs. sau o alta persoana de incredere administrator al societatii pana se retrage si ca asociat.

Din pacate, atata timp cat mandatul ei de administrator este inregistrat la Registrul Comertului, ea va avea puteri depline de angajare a societatii in relatiile cu tertii, iar dvs. nu ii puteti interzice acest lucru. Doar ulterior incheierii actelor in numele societatii, ii puteti atrage raspunderea pentru felul in care a administrat societatea (si sa va recuperati eventualele pagube).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-11-2020
Vizitator
Buna ziua! Tatal meu are 71 ani, are 80% parti sociale dintr-un SRL, este administratorul SRLului. Eu detin 20%. A obținut un credit, obtine si bani europeni. A pus presiune pe mine sa intru in firma, sa semnez AGA, sa semnez la banca creditul. Eu nu folosesc nici creditul nici banii europeni și nu doresc sa existe riscul sa inapoiez creditul sau banii europeni. Exista riscuri pentru mine? Tata este recăsătorit si nu are o relație fireasca cu mine si sora mea. Vreau sa ies din firma. Nu am avut niciodata credit. Cum pot ieși din firma?
Va mulțumesc.
Răspunde
 29-11-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Intr-un SRL, asociatul raspunde in limita capitalului social. Deci, in mod normal. aici nu ar fi o problema.
Nu este o problema nici sa va vindeti partile sociale, daca gasiti pe cineva care sa le vrea.
Insa, problema este creditul pe care l-ati semnat la banca.
Cititi cu atentie clauzele contractului bancar, daca figurati ca si garant ori fideiusor.
Chiar daca iesiti din firma, si nu mai sunteti asociat, nu scapati; dupa cesiune, in fata bancii trebuie adus in locul dvs. un alt fideiusor, iar banca sa accepte acest nou fideiusor; altfel, ramaneti responsabil pana la plata integrala a creditului (in contractele bancare, de regula se mentioneaza ca fideiusorul raspunde cu toate bunurile lui prezente si viitoare iar o cesiune trebuie aprobata in prealabil de banca).
Deci, cititi cu atentie ce anume ati acceptat sa semnati la banca.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-11-2020
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns. Am semnat la banca un contract de subordonare (ca nu scot bani din firma) si hotararea adunarii generala a asociatilor unde se spune despre un contract de fidejusiune încheiat de tata și sotia lui. Am mai semnat ceva, cred contractul de credit, dar nu am primit nici un exemplar. Multumesc.
Răspunde
 29-11-2020
Vizitator
menționez ca tatal meu având peste 70 ani nu i-au mai făcut asigurare, a trebuit sa ma aducă pe mine. Ce am semnat imi asum, dar este ok sa ies din firma, am voie... iar dacă sunt probleme cu creditul și nu sunt în firma trebuie sa-mi asum.
Răspunde
 29-11-2020
Vizitator
Tatal meu primeste bani de la Fondurile Europene. În cazul in care nu se îndeplinește obiectivul sau din anumite motive, nu este posibil sa returnez eu ca asociat banii? Adică eu răspund doar cu capitalul social? Bună seara. Poate ma mai ajutati sa înțeleg. Toate cele bune.
Răspunde
 30-11-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Coaca a scris pe 29-11-2020:
Va multumesc pentru raspuns. Am semnat la banca un contract de subordonare (ca nu scot bani din firma) si hotararea adunarii generala a asociatilor unde se spune despre un contract de fidejusiune încheiat de tata și sotia lui. Am mai semnat ceva, cred contractul de credit, dar nu am primit nici un exemplar. Multumesc.

Pana nu primiti macar o copie a actelor semnate, in special a celor de la banca, ca sa vedeti ce anume ati semnat si cat v-ati obligat, nu gasiti raspuns aici la intrebarile dvs. Totul depinde de ceea ce v-ati asumat.Procurati-va actele si mergeti cu ele la un avocat sa vi le interpreteze.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-11-2020
Vizitator
Multumesc pentru informații. Toate cele bune.
Răspunde
 01-12-2020
Vizitator
Buna dimineata. Mai am o rugăminte.
Cum fac rost de ce acte am semnat la banca? Am primit o copie de la contractul de subordonare. Atat.
Va multumesc.
Răspunde
 01-12-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Presupun ca tatal dvs. le detine pe toate.
In plus, ele trebuie sa se gaseasca in arhiva societatii al carei asociat sunteti.
Ca semnatar, dvs. trebuie sa va fi fost pregatit un exemplar original din toate. Verificati la cine a ramas.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-12-2020
Vizitator
Va multumesc.
Răspunde
 01-12-2020
Vizitator
va rog sa ma mai ajutati putin. Daca merg la banca sa obțin ce am semnat, este ok? Este posibil sa obțin de la banca ce am semnat?
Răspunde
 01-12-2020
Vizitator
Vreau sa ies din firma, sa încep prin a merge la Camera de Comerț? Sa merg la un avocat? Cu ce sa încep? Tata nu imi raspunde, nu obtin de la el nimic.
Răspunde
 01-12-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
La Registrul Comertului se depun actele dupa ce sunt intocmite.
Ca sa iesiti in firma, notificati in scris asociatul majoritar asupra intentiei de a ceda partile dvs.sociale. Daca nu vi le cumpara tatal sau nu gasiti un alt cumparator si asociatul majoritar nu accepta noul asociat, nu puteti iesi.
Da, banca va va da copii, daca formulati o cerere scrisa,insa contra cost.
Cel mai bine cautati-va un avocat local.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-12-2020
Vizitator
Multumesc mult. O zi frumoasa! Toate cele bune.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.