Forum avocaţi > Comercial

Clauza contract de colaborare intre 2 SRL-uri

26-01-2018

Buna ziua,

Am infiintat un srl si vreau sa semnez un contract de colaborare cu o firma. Problema mea este ca au pus o clauza foarte mare pentru rezilierea inainte de terminarea perioadei contractuale.
Am sa dau copy paste la aliniatele din contract care ma nemultumesc:

4. Durata contractului
4.1 Durata contractului este de 24 luni de la data 08.01.2018 si pana la data 07.01.2020. Prezentul contract va fi prelungit automat pentru perioade succesive de 12 luni. Pentru incetarea contractului, oricare din parti va transmite, in scris, celeilalte parti o solicitare de reziliere in termen de minim 90 zile inainte de expirarea contractului.
9. Sanctiuni pentru neindeplinirea culpabila a obligatiilor
9.1 In cazul in care, din vina sa exclusiva, prestatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate, atunci beneficiarul are dreptul de a deduce din pretul contractului, ca penalitati, o suma echivalenta cu o cota procentuala de 0,1% pe zi intarziere, din obligatiile neexecutate.
9.2 In cazul in care prestatorul solicita rezilierea contractului inainte de implinirea termenului contractual, acesta va plati beneficiarului penalitati in valoare de 11.000 lei pentru fiecare luna ramasa din contract pana la ajungerea la termen.

Deci conform acestui contract, daca mai am un an de contract, eu dau preavizul de 90 de zile, asta inseamna ca termin contractul cu 9 luni mai devreme decat trebuie deci ar trebuii sa platesc 9*11000 ron. Corect?

Cei care au facut contractul insista ca aceasta clauza este doar pentru perioada de preaviz si platesc cele 3 luni de preaviz daca nu respect preavizul, dar eu nu sunt convins ca este cum zic ei,

Imi puteti spune parerea dumneavoastra?

Multumesc,
Nicolae
Răspunde
 26-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nimic nu va opreste sa semnati cu obiectiuni la acele articole. Este doar punctul lor de vedere si nu este batut in cuie.Referitor la penalitati, ele se calculeaza la valoarea contractului (1% din ea) Punctul 9.2 nu isi are rostul, deoarece penalitatile nu pot fi prestabilite decat drept cota procentuala, nu suma fixa. Nu are cum sa aprecieze acum ca exista un prejudiciu de 11000 lei etc etc.
Revin: faceti obiectiuni, daca nu va convine 4.1 -micsorati perioada; 9.2-se anuleaza.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2018

Multumesc frumos pentru ajutor
Răspunde
 26-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Rectific: 0,1 % la penalitati...
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.