Forum avocaţi > Comercial

Control vamal

21-02-2018
Vizitator
Buna ziua, in speta mea este vorba de un control vamal la o societatae comerciala (comert cu produse accizabile), in urma caruia s-au facut niste constatari societatii cum ca unele proceduri sunt gresit in conformitate cu legislatia vama, intocmindu-se un proces verbal, iar dupa termenul legal de 25 de zile (cod proc.fiscala) nu s-au luat masurile necesare sau vreo amenda, suspendare, etc.
Au trecut 2 luni de atunci si nu am primit nimic in legatura cu acele constatari. Mai au ei dreptul sa ne sanctioneze in vreun fel atat de tardiv?
Răspunde
 21-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
De sanctionat dupa 2 luni, nu, dar depinde ce scrie in acel proces verbal, daca s-au dat termene...
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2018

Buna ziua, va multumesc pentru raspuns, as mai avea de mentionat ceva, noi am contestat in instanta actul (p.v.) , iar instanta nu a anulat aceasta contestare mentionand ca actul nu e valorificat, dat fiind ca nu s-au luat masuri in urma procesului verbal . Sper sa reusesc sa ma fac ineleasa cat de cat :)) .
Conform art. 131, al (5), deciziile se emit in termenul legal de 25 zile.
Contestarea noastra poate afecta acest termen? Ce masuri se mai pot lua impotriva noastra in acest moment?
Răspunde
 06-03-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca am inteles bine: s-a efectuat un control vamal la societatea comerciala la care sunteti angajat si s-a intocmit un proces verbal in care au fost constatate niste incalcari ale unor prevederi legale, dar fara a se stabili masuri concrete, de sanctionare a persoanei/persoanelor vinovate. Societatea a contestat in instanta respectivul proces-verbal ( pentru ce?). Care a fost temeiul contestatiei, daca nu s-au luat masuri? Spuneti ca instanta nu a anulat contestatia. Dar ce a stabilit instanta? Eventual o putea respinge...Daca procesul verbal intocmit la o anumita data nu contine si masuri de sanctionare, sau nu s-au emis decizii de sanctionare in cel mult 25 zile de la data inregistrarii lui, acele decizii nu mai pot fi emise. Totusi, ce ati conestat in instanta?
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.