Forum avocaţi > Comercial

Clauza de reziliere a contractului de inchiriere abuziva?

24-04-2018

Buna ziua. In prezent am un contract de inchiriere in derulare cu un centru comercial . Doresc incetarea acestui contract, insa in contractul semnat am observat o clauza la Capitolul Rezilierea Contractului de inchiriere de catre chirias se poate face daca a instiintat in scris proprietarul, cu conditia acordarii un preaviz de 6 luni, calendaristice inainte de data la care doreste incetarea contractului si predarea spatiului, in caz contrar , chiriasul va datora daune , echivalente cu chiria aferenta celor 6 luni. Ciudat este reversul in care daca proprietarul doreste sa inceteze contractul, termenul de preaviz este de 30 de zile iar unele cauze chiar 15 zile. Durata contractului este de 5 ani insa dupa 4 luni de activitate constat ca acest contract imi aduce prejudicii foarte grave prin clauzele lui. 1. Obligativitatea mentinerii programului de lucru al centrului comercial contravine grav convingerilor mele religioase , insa proprietarul nu doreste sa respecte acest lucru si imi impune un program de functionare zilnic, intre ore slab gandite ca marketing. Aceasta chirie platita pe 6 luni imi suna a clauza de reziliere anticipata pe care Legea o considera abuziva in cazul abonamentelor de telefonie. Dvs ce ma sfatuiti? Amiabil sau instanta de judecata? suma nu ar fi mare dar ...multumesc
Răspunde
 24-04-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In relatiile dintre profesionisti (societati comerciale, pfa-uri) nu poate fi vorba despre clauza abuziva (acestea se regasesc doar in cazul consumatorilor persoane fizice).

Astfel de clauze precum cele din contractul dvs. de inchiriere sunt uzuale si se presupune ca sunt negociate si acceptate de ambele parti.

Va recomand sa mergeti pe calea amiabila, pentru ca daca veti rezilia contractul fara respectarea celor 6 luni preaviz, cel mai probabil nu veti avea castig de cauza.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.