Forum avocaţi > Comercial

Finalul leasingului

06-02-2014

In anul 2009 am luat un autoturism in leasing, cu precizarea ca doresc sa-l achiziționez la finalul perioadei ( celor 48 de rate). In aug.2013 le-am comunicat ca vreau sa raman cu masina, apoi mi-au trimis un alt model de cerere pe care de asemeni am completat-o si am trimis-o, in oct.2013 am plătit ultima rata de leasing,adică rata nr.48. In luna noiembrie 2013 mi-au făcut 5 facturi din care n-am inteles nimic, dar îmi comunicau ca am de plătit diferența de 10300,48 lei de la rata reziduala. Am achitat în decembrie 2013 această sumă, iar de atunci în loc sa-mi trimită cartea de identitate a vehicolului ei îmi tot facturează asigurările RCA si casco. Dacă am terminat leasing -ul mai pot să mă oblige să le plătesc lor aceste asigurări?
Răspunde
 12-02-2014
Bucuresti

verificati scadentarul, taoate platile facute.
cred ca este vora de unb abuz, incercati o notificare printr-un avocat

Răspunde
 12-02-2014
Vizitator
Am verificat absolut tot. Banii pe care-i cer ei sunt de la noile asigurari. Ei spun ca au dreptul sa incheie aceste noi asigurari fara a ma consulta, cu toate ca la incheierea contractului, in anul 2009, am fost pusa sa semnez pentru cele 48 de rate de la asigurari conform contractului.
Eu am achitat toate cele 48 rate conform contractului, dupa care mi-au trimis 5 facturi, din care n-am inteles nimic, dar imi cereau diferenta de rata reziduala in valoare de 10300,48 lei. Eu, conform contractului, mai aveam de plata suma de 1725,4 euro. Am adaugat si TVA-ul, dar tot nu picam pe suma lor, drept pentru care am cerut relatii in legatura cu acest lucru. Relatii nu am primit nici pana in prezent.Totusi in decembrie 2013 am platit si acea suma dar tot nu am primit nici actele masinii, insa au inceput sa-mi factureze acele noi asigurari cerandu-mi suma de 3790 lei si bineinteles ca vor factura in continuare. Ce pot face acum?
Răspunde
 12-02-2014
Bucuresti

o notificare, in care sa prezentati calculul corect, drepturile Dv si obligatiile lor, cum am recomandat initial

Răspunde
 12-02-2014
Vizitator
I-am notificat si mi-au raspuns ca reduc suma la 2055 lei, in loc de 3790, dar s-o achit cat mai repede.
In caz contrar trimit o firma de recuperari sa-mi ridice masina.Mi-au mai spus ca apoi n-am decat sa-i dau in judecata. In acest caz mai am sorti de castig in instanta?
PS - Multumesc mult pentru sfaturi
Răspunde
 09-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Puteti sa va aparati impotriva acestei firme care va baga mana in buzunar prin adrese scrise, somatie in sensul de a incheia contractul in cel mai scurt termen, in caz contrar actionandu-i in instanta si solicitand daune pt fiecare zi de intarziere in rezolvarea situatiei.

Si binenteles - cel mai important - o sesizare la Protectia Consumatorului. Sesizari si la forurile care le supervizeaza activitatea.

Binenteles ca nu au de ce sa mai solicite alte sume de bani in afara ratei reziduale. Contractul dvs cu ei a luat sfarsit. Trebuie sa va dea actele de proprietate ale masinii. Nu au de ce sa incheie asigurari in numele dvs, in afara perioadei contractuale.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-03-2014

Ei afirmă că au acest drept deoarece mașina le aparține, cu toate că în luna octombrie 2013 era ultima rată de leasing. Deasemeni în contract nu este specificat faptul că rata reziduală trebuie să fie achitată în câteva zile. Faptul că am cerut relații în legătură cu suma de plată pentru diferența de rată reziduală i-a deranjat probabil si din acest motiv nu mi-au răspuns la întrebările puse, în schimb mi-au calculat si penalităţi pentru această diferență de rată reziduală.
Răspunde
 10-03-2014

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Dvs ati optat pt cumpararea auto si ati platit rata reziduala, deci ati facut o optiune ferma in sensul cumpararii. Odata cu achitarea ratei reziduale contractul de leasing se finalizeaza si tb vanduta masina.

Teoretic poate fi a lor pt ca nu s-a facut inca actul de VC dar este abuziva intarzierea incheierii contractului si obligarea dvs la incheierea unor noi polite de asigurare in care asiguratul va fi tot proprietarul de acum (adica firma de leasing). De aceea va spuneam de amenintarea cu actionarea in instanta si plata despagubirilor pe zile de intarziere.

Aveti ceva prevederi contractuale referitoare la cest moment in care va aflati? Adica este prevazut un termen in care tb incheat contractul de VC dupa achitarea rate reziduale?

Actionati oricum dupa cum v-am aratat anterior pt ca aveti si dvs drepturi si nu doar obligatii

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-03-2014

In contract nu este specificat nici măcar termenul în care să se achite rata reziduală. Ei au încheiat alte asigurări pentru mașină încă din luna octombrie 2013, exact când au facturat ultima rată de leasing, iar eu am aflat abia în decembrie 2013 si atunci am aflat de la asigurator.
Deasemeni si factura de diferență a ratei reziduale a fost făcută cu întârziere, diferență deoarece achitasem în septembrie 2009 o parte rămânând de achitat15% la finalul leasingului. Această factură trebuia făcută în septembrie sau cel târziu în octombrie 2013, după cum au afirmat ei si nu în noiembrie, dar mai ales fără a mi se comunica din cei formată suma pe care o cereau ei și care nu se potrivea cu ce știam eu.
Răspunde
 10-03-2014

În contract scrie că la finalul leasingului pot achiziţiona mașina dacă am solicitat acest lucru.
Vreau să vă mulțumesc din suflet și pentru sfaturile primite. Mă întreb dacă am sorti de câștig în instanță cu această firmă.
Răspunde
 11-03-2014

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pentru un raspuns cat mai cert si conform situatiei juridice exacte ar tb sa vad si eu macar contractul pt a va raspunde.

Solicitati-le in scris prin notificare incheierea urgenta a contractului de V/c

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2014
Bucuresti

In ultimul timp am intilnit firme de leasing care in loc sa incheie contratul de leasing reglementat legal, incheie doar contracte de "inchiriere" mascate sub forma de leassing. este posibil ca masina sa nu fie in proproetatea lor si sa nu poata sa o vinda.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.