|
28-01-2019 |
 | Florin1987
|
| Bună ziua, ma numesc Mihai și am o problema urgenta. Am divorțat acum 3 ani la notar și am hotărât împreună cu fosta soție ca domiciliul fiului nostru în vârstă acum de 11 ani sa rămână la mine iar dansa sa își petreacă un weekend la 12 săptămâni cu minorul, jumătate din vacante iar ca și contribuție sa achite lunar suma de 100 de lei pensie alimentara plus cheltuieli de creștere educare ale minorului. Țin sa menționez ca după 3 ani în care nu și-a cautat dar a plătit lunar 100 de lei fără alte cheltuieli vrea sa cheme protecția copilului pt ca eu nu am condiții necesare de creștere ale minorului. Eu mi-am refăcut viata, la fel și dansa. Dacă stau cu chirie împreună cu concubina și minorul poate sa îmi ia copilul? Suntem toți de la sat și stam într-o casa cu 3 camere și o bucătărie. Va rog frumos un sfat dacă se poate!!! Mulțumesc frumos! | |
|
|
|
28-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Este putin probabil ca mama sa obtina stabilirea domiciliului minorului la dansa, avand in vedere faptul ca dvs. v-ati ocupat pana in acest moment de copil si detineti conditii decente pentru a-i asigura acestuia o buna crestere si educare, insa aveti posibilitatea legala sa solicitati in instanta majorarea pensiei de intretinere datorata minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-01-2019 |
 | Florin1987
|
| Mulțumesc frumos pentru răspuns, nu vreau majorarea pensiei alimentare ci doar sa știu dacă îmi poate lua copilul. Mulțumesc mult pentru răspuns! | |
|
|
|
29-01-2019 |
| Nu are nici o șansa ca instanța sa stabilească locuința copilului la ea deoarece aveți condiții decente de locuit. Dacă vine Protecția Copilului explicați situația dar instanța stabilește unde trebuie sa stea copilul. Așadar, e necesară o acțiune in instanța nu o sesizare la Protecția Copilului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
29-01-2019 |
 | Florin1987
|
| Fosta soție mia spus ca îmi face reclamație la protecția copilului pentru ca ea are condiții mai bune decât avem noi. Cand am divorțat acum 3 ani la notar ea a ales ca minorul sa stea cu mine. Repet momentan stam cu chirie și de asta îmi este frica, ca încă nu sunt proprietar. | |
|
|
|
29-01-2019 |
| Florin1987 a scris pe 29-01-2019: Fosta soție mia spus ca îmi face reclamație la protecția copilului pentru ca ea are condiții mai bune decât avem noi. Cand am divorțat acum 3 ani la notar ea a ales ca minorul sa stea cu mine. Repet momentan stam cu chirie și de asta îmi este frica, ca încă nu sunt proprietar. Buna ziua, Daca conditiile de locuit pentru minor nu sunt bune, fosta sotie poate face oricand o cerere la instanta prin care sa se solicite schimbarea domiciliului minorului. Astfel de actiuni nu au autoritate de lucru judecat (... adica, pe romaneste: nu sunt batute in cuie ) | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
29-01-2019 |
 | Florin1987
|
| Mulțumesc frumos pentru răspuns, condițiile sunt ca la tara, la sat casa. Are camera sa, TV internet calculator soba încălzită. | |
|
|
|
29-01-2019 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Florin1987 a scris pe 29-01-2019: Mulțumesc frumos pentru răspuns, condițiile sunt ca la tara, la sat casa. Are camera sa, TV internet calculator soba încălzită. Buna ziua. Atata timp cat conditiile sunt decente, iar copilul are dupa cum ati mentionat camera sa, incalzita si orice alte necesare unei vieti normale, din punctul meu de vedere sotia dvs. nu are sanse prea mari de schimbare a domiciliului minorului. Mai mult, intr-un eventual litigiu instanta o sa aiba in vedere atat faptul ca la momentul divortului sotia a fost de acord ca minorul sa locuiasca cu dvs., cat si faptul ca relatia dvs. cu copilul este una foarte apropiata. Sotia dvs. nu poate dupa bunul ei plac sa faca schimbari in ceea ce priveste viata minorului, in astfel de litigii o sa se aiba in vedere cu prioritate interesul superior al copilului. Faptul ca dvs. impreuna cu copiulul locuiti in chirie la acest moment, nu constituie un dezavantaj, atata timp cat minorul dispune de cele necesare unui trai firesc si creste intr-un mediu armonios. O zi frumoasa! | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
30-01-2019 |
 | Florin1987
|
| Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!! | |
|
|
|
|