Forum avocaţi > Divort

Evaluare autoturism

03-03-2014

In cazul unui proces de partaj inceput in 2011, la judecata de fond o masina a fost pusa de reclamant la un pret si paratul a fost deacord la acel moment cu acel pret. La apel paratul a cerut o noua evaluare,iar instanta i-a aprobat sa faca o evaluare peste 2 ani. Expertul a vazut masina in anul 2013 si a scris cu aproximatie cam cat ar fi costat in 2011 cand s-au evaluat si celelalte bunuri. E corect sa se faca evaluarea dupa 2 ani,chiar daca nu a fost vazuta masina la momentul acela,si sa fie facuta la 2 ani dupa evaluarea celorlalte bunuri?
Răspunde
 03-03-2014

Buna seara!
va rog sa fiti mai explicit in ceea ce priveste faptul daca exista un proces pe rol sau nu ?
pentru alte detalii ma putei contacta la tel.; 0744617228.
Cu stima,
Avocat definitiv PRALEA LUCIAN
lucian_pralea@yahoo.ro.
Răspunde
 04-03-2014

Buna ziua!
Procesul e in termenul de 15 zile pentru formulare a recursului.Multumesc.
Răspunde
 04-03-2014

Buna ziua!
de obicei expertul desemnat in cauza raspunde la obiectiviele fixate de instanta.
Obiectivele se discuta in contradictoriu cu partiloe din proces , iar instanta de judecata fixeaza aceste obiective, acceptind sau nu obiectiunile formulate de fiecare parte. In cazul dvs. corect din punct de vedere procedural este daca expertul a raspuns strict la obiectivele fixate de instanta de judecata.
In motivele de recurs, puteti combate obiectivele fixate pentru aceasta expertiza de catre instanta de judecata si pe cale de consecinta si concluziile expertizei efectuate in cauza dvs.
pentru mai multe relatii ma puteti contacta la tel.: 0744617228 sau pe email: lucian_pralea@yahoo.ro.
Cu stima,
Avocat PRALEA LUCIAN.
Răspunde
 05-03-2014

Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Răspunde
 05-03-2014

Vreau sa va intreb si de taxa judiciara de timbru tot in cadrul acestui proces.In urma apelului am de achitat o taxa judiciara in valoare de 4000 ron,conform art.50 .2 conform caruia daca beneficiarul dobandeste bunuri de 10 ori mai mare decat valoarea acestei taxe,este obligat sa restituie ajutorul public.La judecata de fond eu am facut cerere pentru scutire de acest ajutor si mi-a fost aprobata.In urma apelului am fost obligata sa achit integral toata taxa.Mai pot face ceva sa scap de achitarea acestei taxe de 4000 ron? Se poate achita in rate,si ce se poate intampla daca nu o achiti?
Si unde trebuie achitata?

Mai mult in cazul in care eu fac recurs am inteles ca voi fi pusa din nou sa achit iarasi taxa de timbru. Nu inteleg daca se va scade din astia 4000 ron,sau pe langa astia 4000 voi achita o alta taxa. In ceea ce priveste cheltuielile de judecata pe care trebuie sa i le achit celeilalte parti,acestea se platesc si de la fond si de la apel,sau numai de la apel ca e ultima cale?Va multumesc foarte mult ca mi-ati raspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.