Forum avocaţi > Divort

Cum pot sa trec copilul pe numele meu si al sotului actual?

27-08-2019
Vizitator
Am rămas gravidă, tatăl biologic al fetei nu a recunoscut. Fata e pe numele meu de fată.... Eu acum m-am căsătorit și aș vrea sa trecem copilul pe numele soțului dar sa rămână și pe numele meu. De exemplu sa fie Buta numele. Soțului și Brata Ema
Răspunde
 27-08-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca in momentul de fata, in certificatul de nastere al fetei dvs. scrie "tatal necunoscut".

Daca in urma casatoriei, dvs. v-ati schimbat numele, (ati luat numele sotului ori v-ati ales un alt nume, compus din numele dvs. de fata si numele sotului) puteti cere pe cale administrativa schimbarea numelui fetitei dvs.

Schimbarea numelui de familie sau a prenumelui este acea operaţiune de înlocuire a lor sau numai a unuia dintre ele, la cererea celui interesat, cu un alt nume sau prenume printr-o decizie administrativă.

Cadrul legal este stipulat de Ordonanţa Guvernului României nr. 41/2003 – privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice.

„Cetăţenii români pot obţine pentru motive temeinice schimbarea pe cale administrativă a numelui de familie şi a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea.”

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-08-2019
Vizitator
Am înțeles ca doar prin adopție am putea. Dar nu înțeleg de ce ca nu îmi dau copilul. La adoptie sta cu mine și noul tatic. As vrea sa fie gata pe numele meu de fata și pe numele noului soț. Adică sa aibă doua nume de familie se poate asa Buta brata Ema
Răspunde
 27-08-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dvs. ati luat numele sotului sau acum, dupa casatorie, sunteti Buta Brata?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-08-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca deja sunteti Buta Brata, cereti pe cale administrative si schimbarea numelui fetitei dvs, ca sa aiba numele dvs. in continuare.

Daca la casatorie v-ati pastrat numele de fata ori ati trecut la numele sotului, va schimbati intai dvs. numele pe cale administrativa, in Buta Brata si apoi, il schimbati pe cel al fetitei.

Schimbarea numelui n-are nicio legatura cu adoptia. Adoptia nu e necesara. Nici nu va recomand asa ceva. O casatorie mai inceteaza, in plus, sotul dvs. poate sa-i acorde intretinere fetitei si fara hartii.

Cererea de schimbare a numelui se depune la Serviciul de Stare Civilă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul solicitantul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cerere de schimbare pe cale administrativa a numelui. Va prelua numele dvd dupa casatorie, sotul nu va figura ca tata daca nu va doriti sa modificati si acest aspect.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-09-2019
Vizitator
Eu sunt Buta doar înainte eram brata doar fata vreau sa fie Buta brata Ema eu și soțul doar Buta
Răspunde
 03-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Va duceti la primarie sa solicitati schimbarea numelei pe cale administrative ptr. fetita. Va spun ei ce acte trebuie sa le prezentati.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-09-2022
Vizitator
Am un copil cu actualul concubin, și sunt în divorț cu fostul soț, cum pot sa fac eliberez certificatul la copil pe numele tatălui (partenerului) Menționez că port numele fostului soț și trebuie să fac certificatul...Cum procedez, va mulțumesc
Răspunde
 17-09-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Copilul fiind conceput in timpul casatoriei, va purta numele de familie al sotului.

Dupa divort, daca doriti ca minorul sa fie trecut pe numele tatalui biologic, va trebui introdusa in instanta o actiune in tagada paternitatii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2022
Vizitator
Buna seara,sunt divortata cu 2 copii,custodie totala o am eu,mama,copilul cel mare a dorit sa locuiasca cu tatal,cel mic cu mine si nu doreste sa vb cu tatal ei momentan,dar tatal tot insista!!va rog,ce pot face sa nu mai insiste cu mesajele ca vrea sa vb cu copilul?nu am liniste deloc,mulțumesc
Răspunde
 13-10-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
In primul rand incercati sa discutati cu dansul sa nu va mai agaseze cu mesaje, in caz contrar puteti formula o plangere penala impotriva dansului, pentru savarsirea infractiunii de hartuire, in functie de situatia de fapt.

Tatal are stabilit vreun program de vizita printr-o hotarare judecatoreasca?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2022
Vizitator
Nu,pentru ca nu s a prezentat la procese!
Răspunde
 13-10-2022
Vizitator
Unde pot formula plangerea?mulțumesc
Răspunde
 15-10-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
In cazul infractiunii de hartuire, puteti formula plangerea la sectia de politie pe a carei raza teritoriala domiciliati dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-03-2024
Vizitator
Bună ziua. Sunt divorțată și am un băiat de 14 ani, sunte recăsătorită de 5 ani iar soțul meu nu este român . Cum aș putea proceda ca băiatul să ia numele nostru actual de familie ( al soțului). Fostul soț nu are nici un drept asupra băiatului eu am custodia totală .
Mulțumesc
Răspunde
 26-05-2024
Vizitator
Bună seara.
Am un copil dintr-o relație anterioara. Tatăl copilului nu îl cunoaște și nici nu se interesează de el. Copilului este pe numele meu . Pe certificatul de naștere nu este trecut Tatăl.
M-am căsătorit și as vrea sa trec copilului pe numele sotului.
Cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.