Forum avocaţi > Divort

Divort_partaj_copii

28-03-2014
Vizitator
Buna ziua,

Considerand cazul unui divort cu partaj in instanta va rog sa-mi transmiteti informatii referitor la urmatoarele intrebari:

1. Cat timp dureaza formalitatile pentru blocarea unui cont din strainatate, in afara UE, in cazul in care banii din acel cont au fost dobanditi in timpul mariajului ?
2. Ce informatii este datoare banca de mai sus sa furnizeze, soldul la data inregistrarii cererii in baza lor de date sau soldul la o alta data ( ex. data depunere acte divort ) ?
3. Daca unul dintre soti dovedeste ca banii dintr-un cont bancar in RO, care au fost retrasi de celalalt sot inainte de inceperea actiunii de divort, au fost castigati de el, pot fi inclusi acei bani in total bunuri ptr. partaj ?
4. Poate unul dintre soti solicita examinarea psihiatrica a celuilalt sot ? In ce conditii ? Poate duce aceasta examinare - presupunand ca se constata comportament violent si gelozie paranoica - plus lipsa unui loc de munca si a unui venit lunar la luarea unei decizii de catre instanta de acordare a custodiei copiilor minori sub 10 ani tatalui ?
5. In cazul in care domiciliul sotilor este pe proprietatea sotului, dobandita anterior casatoriei prin mostenire, poate sotul sa-si evacueze fosta sotie daca aceasta a primit custodia copiilor si nu are alta proprietate locuibila dar are mijloacele materiale necesare cumpararii unei locuinte dupa partaj ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cu stima,

Dan
Răspunde
 01-04-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
ca om si eu as face aceleasi lucruri ca dvs: sa caut cat mai multe raspunsuri online ca sa nu dau bani pe consultatie la un avocat.
ca avocat va spun ca datele sunt insuficiente pt a da aici un raspuns clar, fara sa stiu detalii sau sa vad documente.

de principiu: ar trebui sa faceti rost de un extras de cont daca contul e pe numele amandorura sau unul e titular iar celalalt cu drept de retragere. ulterior instanta poate cere mai multe detalii bancii.
banii dobanditi in timpul casatoriei sunt comuni dar depinde cum i-ati castigat, de exemplu cand castigi un premiu in urma muncii depuse - sunt personali...exemplele pot continua...
nu puteti obtine expertizarea psihiatrica, din simple banuieli ale dvs si nu se pune problema decat de CUSTODIE COMUNA si domiciliul la unul dintre parinti...depinde de varsta copilului, fiindca acesta are posibilitatea sa aleaga.
daca sotia e violenta, da puteti cere inlaturarea ei din casa

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-04-2016
Vizitator
Bună seara! O întrebare am și eu pentru dumneavoastră și sper să mă ajutați. Vă rog să -mi spuneți dacă un copil minor este inclus la partaj.Adică bunurile se împart numai intre soți? Sau face parte și minorul? Vă mulțumesc!
Răspunde
 12-04-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Partajului se desfasoara numai intre fostii soți fara a conta daca acestia au sau nu copii din căsătorie, minori ori majori.

Ceea ce va conta este contribuția efectiva la dobândirea bunurilor comune.

Legea prezuma 50/50 contribuția, ceea ce nu inseamna ca unul dintre soți nu poate pretinde o cota majorata, binenteles cu conditia sa o poata proba in instanță.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-04-2016
Vizitator
Buna! Va rog din suflet sa ma ajutati! Sotul meu inainte de a fii cu mine a lăsat pe o d- doara insarcinata, ea nu a vrut sa facă avort oricât a insistat si spunea ca nu are pretenții , acum la 1 an si 7 zile l- a dat in judecată ca sa il recunoasca! Am auzit daca a trecut de 1 an nu il mai poate obliga sa il recunoasca! Este adevărat ? Va rog din suflet sa ma lamuriti! Nu suntem rai, dar ea numai bani vd, asta a fost si scopul! Ce pot face? Multumesc din suflet
Răspunde
 14-04-2016

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
conform art 427Cod civil, dreptul la actiunea in stabilirea oaternitatii nu se prescrie in timpul vietii copilului.

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cristina Maria a scris pe 13-04-2016:
Buna! Va rog din suflet sa ma ajutati! Sotul meu inainte de a fii cu mine a lăsat pe o d- doara insarcinata, ea nu a vrut sa facă avort oricât a insistat si spunea ca nu are pretenții , acum la 1 an si 7 zile l- a dat in judecată ca sa il recunoasca! Am auzit daca a trecut de 1 an nu il mai poate obliga sa il recunoasca! Este adevărat ? Va rog din suflet sa ma lamuriti! Nu suntem rai, dar ea numai bani vd, asta a fost si scopul! Ce pot face? Multumesc din suflet

In astfel de situatii nu prea aveti ce face, deoarece asa cum a precizat si colega mea, mama copilului are dreptul la o astfel de actiune. Daca se va stabili ca sotul dvs. este tatal copilului, va fi obligat la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Bunurile sunt ale soților nu ale minorilor. Așadar, partajul se face doar între soți.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cristina Maria a scris pe 13-04-2016:

Când s-a născut copilul?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Partajul se realizeaza numai intre cei doi fosti soți, fara a tine cont daca acestia au sau nu copii rezultato din timpul căsătorieo.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.