Forum avocaţi > Divort

Divort in strainatate

07-04-2014
Vizitator
M-am casatorit cu sotul meu in Romania,dar noi locuim in austria.In caz de divort cum procedez?Se aplica legea din Romania sau din Austria?Eu vreau sa divortez in Austria.Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez?Avem un copil impreuna.El lucreaza,eu nu.Va rog lamuriti-ma!
Răspunde
 08-04-2014
Vizitator
Buna seara!
vi-l recomand cu toata increderea pe domnul av. Pralea Lucian, tel.: 0744617228.
Cunosc mai multe situatii similare rezolvate de dinsul , cu succes!
Răspunde
 25-04-2014

Buna seara!
procedura de divort e mai complicata in Austria decit in Romania dar puteti opta si pentru un divort in Austria.
Răspunde
 08-02-2016
Vizitator
Cand si cum se schimba satutul social al sotilor in Romania dupa pronuntarea sentintei de divort definitive in AUSTRIA? Mentionez ca sotii sunt rezidenti in Austria. Cand si cum apare la evid. populatiei in Romania satutul de divortat la cei doi soti???
Va multumesc!
Răspunde
 08-02-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

In situatia in care doriti sa introduceti o actiune de divort cu toate capetele accesorii, o puteti introduce in Romania.
Intrucat nu mai locuiti in Romania, instanta competenta in judecarea cererii dvs. de divort este Judecatoria Sector 5 Bucuresti.

Chiar daca nu va puteti prezenta atat pt introducerea actiunii, cat si la termene in fata instantei, puteti face o procura notariala unui avocat.

Statutul de divortat in Romania apare dupa terminarea definitiva a procesului de divort.

Cu stima,

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Avand in vedere faptul ca suteti cetateni romani, iar casatoria s-a efectuat pe teritoriul tarii, ar fi indicat sa va adresati instantei romane. Daca doriti sa divortati in Austria, dupa ramanerea definitiva a hotararii, va trebui formulata o actiune de recunoastere a hotararii straine la instanta din Romania.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2019
Vizitator
Buna ziua, 

Am o mare rugaminte, daca ma puteti ajuta cu o informatie. 

Pe scurt: 

casătorie in 1998 in romania, divort in Romania 2016 octombrie cu copil minor, din culpă comună ( instanta de fond cu drept de apel 30 zile),  introducerea partajului in Austria, martie 2018.

La instanța de fond A divorțului s a facut apel pt capetele de cerere privind pensia alimentara si programul de vizita. Apelul a fost respins, decizia rămânând definitiva in 
Martie 2017. 

Avocatul părții adverse din Austria susține că divortul a rămas definitiv în octombrie 2016, iar accesoriile definitiv in 2017, incercand sa anuleze cererea de partaj pe motiv ca s a depasit termenul. ( in austria, timpul pt introducerea partajului este de 1 an de la divort) Eu incerc sa demonstrez ca "definitiv" pt întreaga sentința este martie 2017.  

Cum pot demonstra acest lucru foarte clar? Aveti cunoștiință daca legea din Austria este la fel cu cea din Romania referitoare la faptul Cand devine definitiv divortul? 

Va multumesc, 

Gina Voicu. 
Răspunde
 29-01-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Gina Voicu a scris pe 29-01-2019:
Buna ziua, 

Am o mare rugaminte, daca ma puteti ajuta cu o informatie. 

Pe scurt: 

casătorie in 1998 in romania, divort in Romania 2016 octombrie cu copil minor, din culpă comună ( instanta de fond cu drept de apel 30 zile),  introducerea partajului in Austria, martie 2018.

La instanța de fond A divorțului s a facut apel pt capetele de cerere privind pensia alimentara si programul de vizita. Apelul a fost respins, decizia rămânând definitiva in 
Martie 2017. 

Avocatul părții adverse din Austria susține că divortul a rămas definitiv în octombrie 2016, iar accesoriile definitiv in 2017, incercand sa anuleze cererea de partaj pe motiv ca s a depasit termenul. ( in austria, timpul pt introducerea partajului este de 1 an de la divort) Eu incerc sa demonstrez ca "definitiv" pt întreaga sentința este martie 2017.  

Cum pot demonstra acest lucru foarte clar? Aveti cunoștiință daca legea din Austria este la fel cu cea din Romania referitoare la faptul Cand devine definitiv divortul? 

Va multumesc, 

Gina Voicu. 

Buna ziua, in cazul dvs. nu are relevanta legea din Austria atat timp cat divortul s-a judecat in Romania.
Daca divortul a fost de comun acord (nu precizati acest lucur: „culpa comuna” este diferit de „acordul comun”), atunci este cum spune avocatul.
Daca apelul a vizat si motive legate de desfacerea casatoriei, atunci divortul a ramas definitiv dupa apel.

... teoretic ar trebui si pe hotararea de divort sa existe aceste mentiuni.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2019
Vizitator
Divortul a fost intentant de către mine, din culpă comună. Nu am avut niciun acord comun.
Pe hotărârea de divort scrie definitiv martie 2017. Nu se refera la toata hotararea "definitiv" ?

Va multumesc pt raspuns
Răspunde
 15-10-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Incercati sa nu mai postati mesaje aberante intr-un forum deschis pentru subiecte de drept. Multumim.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-04-2024
Vizitator
Buna ziua!! Eu si sotul ne-am casatorit in Romania si doresc sa divortez in Austria (de comun acord) tin sa precizez ca avem si un copil in varsta de 2 ani. Intrebarea mea este : Putem divorta in tara in care locuim si ce lege se aplica? Romana unde suntem casatoriti sau Austriaca unde locuim de peste 10 ani??? Va multumesc frumos!
Răspunde
 16-04-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti divorta atat in Romania, cat si in Austria.

In situatia in care veti divorța in Austria, va trebui să efectuați recunoașterea hotărârii de divorț în România.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.