Forum avocaţi > Divort

Hotãrâre divort prin mediere

09-06-2014
Vizitator
Buna ziua , as dori daca se poate sa imi spuneti ce inseamna exact aceasta decizie.
Divortul este definitiv? Dar recursul pentru ce este ?
Multumesc

Tip solutie: Consfinţeşte tranzacţia părţilor
Solutia pe scurt: Ia act de intelegerea partilor pentru stingerea litigiului de fata, conform acordului de mediere, privind divorţul, autoritatea părintească, locuinţă minor, legături personale, nume şi plata pensiei de întreţinere. Cu drept de recurs pentru motive procedurale in termen de 30 de zile de la comunicare, cu depunerea cererii la aceeasi instanta. Pronuntata in sedinta publica, azi, 15.05.2014.
Răspunde
 09-06-2014
Vizitator
nu este definitiv daca scrie cu recurs.. mai aveti de asteptat redactarea hotararii+trecerea termenului de 30 de zile de la comunicare.. adica 2-3 luni cel putin..
probabil ar fi fost o optiune mult mai buna daca tot va intelegeati de la inceput sa mergeti la notar si rezolvati totul in 30 de zile si la acelasi pret sau chiar mai putin (costa 8-900 lei divortul cu copii la notari)
ma gandesc ca ati pierdut deja cateva luni cu procedura in instanta...
Răspunde
 09-06-2014
Vizitator
Multumesc pentru raspuns .
Problema a fost ca eu nu m-am putut presenta la divort pentru ca nu sunt in Romania ,
si divortul era de 1 an pe rol . Am fost reprezentata prin avocat ( ma costat 800€)
Răspunde
 09-06-2014
Vizitator
Exista si posibilitatea sa faceti procura unei persoane din tara sa va depuna cererea de divort la notariat..o singura data trebuia sa va deplasati in tara practic - cand ridicati certificatul de divort de la notar. Nu este vina avocatului ca v-a luat mai mult, doar ca procedura in instanta este mult mai complicata si presupune costuri mai mari si pt. avocat (deplasari la termene, ore pierdute asteptand in sedinta de judecata etc)
Răspunde
 09-06-2014
Vizitator
Da inteleg, as fi cheltuit mai mult daca ma duceam in tara.
Acum trebuie sa astept, si sa sper sa se redacteze hotãrârea cat mai repede .
Multumesc .
Răspunde
 09-06-2014
Vizitator
800 euro?! La cât v-a cerut se putea deranja un pic să vă informeze dacă e hotărârea definitivă sau nu ! În plus, mediatorii sunt fix degeaba. Există două mari categorii de mediatori:
- mediatorii-ingineri, comercianți și alte meserii, fără studii juridice care se află în treaba asta doar ca să încurce lumea prin instanță
- mediatorii-avocați care de obicei n-au niciun interes să ajute părțile să se înțeleagă pentru că ei își doresc procese, nu împăcări
- mediatorii-informatori care au intrat în profesie doar ca să facă informările declarate recent neconstituționale, deci cei din urmă ar trebui să dispară în curând.

De fapt, probabil se vor lăsa cu toții de meserie când lumea o să-și dea seama că sunt doar o cheltuială inutilă în plus.. din păcate din cauza marketingului agresiv pe care și l-au făcut mediatorii, multe persoane cred în continuare că fac vreo șmecherie când trec pe la ei când de fapt se aleg doar cu costuri suplimentare și timp pierdut pentru nimic..
Răspunde
 09-06-2014
Vizitator
Am vrut să zic trei categorii.. și de fapt sunt patru pentru că i-am uitat de mediatorii competenți, care există și ei - doi, trei :))
Răspunde
 09-06-2014
Vizitator
Da, 800€, daca as fi mers
eu in Romania m-ar fi costat cel putin 600€ billetele de avión pentru mine si copil.
Medierea in cazul meu cred ca a folosit pentru nu a mai fi nevoie de autoritaria tutelara.
Avocatul mi -a zis ca hotararea este definitiva si ca va face o cerere de urgentare a hotarari si ca s -ar putea sa asteptam mai mult pentru ca judecatori iau concediu
Răspunde
 10-06-2014
Vizitator
Nu este definitivă hotărârea atât timp cât nu a trecut termenul de recurs!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.